Grupuri de copii, mai mari sau mici, împreună cu părinții și cu prietenii au luat sâmbătă, 29 aprilie, Grădina Zoologică Oradea cu asalt la a cincea ediţie a Zilei Părinţilor Adoptivi.

Vremea răcoroasă nu i-a împiedicat pe iubitorii de animale să viziteze în acest weekend Grădina Zoologică. Micuții au admirat animalele, le-au hrănit și și-au făcut fotografii în preajma lor, în cadrul Zilei Părinţilor Adoptivi.

„Este o inițiativă a Grădinii Zoologice Oradea prin care dorim să creăm o platformă de acțiune comună a celor care îndrăgesc animalele, atât prin vorbe, cât mai ales prin fapte, dezideratul principal fiind propagarea ideii de bunăstare a animalelor din grădini zoologice și respectul față de natură”, au subliniat organizatorii.

La ora 11.00, vizitatorii au putut vedea cum sunt hrăniți caii și poneii și au participat la activități de întreținere. La ora 12.00, s-a efectuat alimentarea cu public la suricate, la ora 13.00, a avut loc lansarea programului de colaborare între Grădina Zoologică Oradea și McDonalds, iar la 14.00 - alimentare cu public la lemuri. La ora 15.00, s-a efectuat alimentare cu public la păsări exotice, ziua încheindu-se la ora 17.00, cu o vizită la puiul de leu african, Moja. Vizitatorii au avut norocul să găsească angajați ai grădinii zoologice amabili, care le-au oferit detalii despre animalele pe care le au în grijă.