Fotbalistul Patrick Ekeng, care a intrat, vineri seara, în stop cardio-respirator în timpul meciului Dinamo - Viitorul (3-3), a murit la Spitalul Floreasca, după ce medicii au încercat 90 de minute să îl resusciteze. Jucătorul camerunez al echipei FC Dinamo, Patrick Ekeng, 26 de ani, s-a prăbuşit pe teren în minutul 70. Ekeng a căzut la mijlocul terenului, fără să fie atins de nimeni.

Mai mulţi medici specialişti au declarat că modul în care s-a intervenit asupra lui Ekeng a fost unul incorect şi că astfel i s-au diminuat şansele de a supravieţui. Până la intrarea ambulanţei pe teren au trecut aproape trei minute, perioadă în care nimeni dintre cei aflaţi lângă jucător, inclusiv medicii celor două echipe, nu i-a făcut masaj cardiac. Mai mult, deşi ambulanţa era dotată cu un defibrilator cardiac, aparat vital în astfel de momente, acesta nu a fost utilizat nici pe teren şi nici în drumul spre spital!

“A fost adus la noi cu o ambulanţă, fără manevre de resuscitare, din câte ştim. S-au iniţiat manevre de resuscitare care au durat aproximativ o oră şi 30 de minute. Aceste manevre au rămas din păcate fără rezultat”, a declarat dr. Cristian Pandrea, de la Spitalul Floreasca. Întrebat de ce nu s-au făcut manevrele de resuscitare pe terenul de fotbal, medicul Clubului Dinamo, Liviu Bătineanu, a declarat că “resuscitarea s-a făcut în ambulanţă şi am ajuns repede la spital”, reproşându-şi totuşi că "nu am început eu resuscitările". Regretele sunt tardive pentru că în astfel de afecţiuni fiecare secundă de prim-ajutor e decisivă la graniţa dinte viaţă şi moarte.

Unii suporteri acuză însă medicii că nu au intervenit de urgenţă pe teren în momentul în care fotbalistul a căzut inconştient. "Şoferul, când a ajuns pe teren cu ambulanţa, era fără medic. Doamna medic fuma o ţigară şi a ajuns pe jos la locul tragediei", a spus unul dintre suporteri. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului lui Patrick Ekeng.

Ekeng era căsătorit şi avea o fetiţă de un an şi jumătate.