Ministerul Transporturilor vrea să repartizeze, din Fondul Naţional de Dezvoltare, 1,53 miliarde lei pentru lucrările de construcţie a autostrăzii Transilvania, Braşov-Borş, efectuate în 2008, iar autostrada Bucureşti-Braşov va beneficia de 558,92 milioane lei, fonduri asigurate din aceeaşi sursă.

Transporturile propun, într-un proiect de Hotărâre de Guvern, ca din Fondul Naţional de Dezvoltare să fie investită în infrastructură o sumă totală de 2,17 miliarde de lei. Pe lângă proiectele de autostradă Bucureşti-Braşov şi Braşov-Borş, fondul de dezvoltare va finanţa, cu 80 de milioane de lei, lucrările de consolidare a sectoarelor de drum naţional Orşova - Pojejena şi Pojejena - Socol, necesare pentru exploatarea hidrocentralei Porţile de Fier I.
"Sumele necesare realizării acestor proiecte alocate în Bugetul de venituri şi cheltuieli al Ministerului Transporturilor pentru anul 2008 nu acoperă valoarea integrală a necesarului de fonduri pentru execuţia activităţilor programate în anul 2008, aşa cum este prevăzut în contractele aferente acestor proiecte, astfel încât se impune asigurarea promptă şi transparentă a finanţării acestora din alte surse legal constituite", se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern. Proiectul construirii Autostrăzii Transilvania, pe relaţia Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat companiei americane Bechtel. Compania de Drumuri a anunţat că Ministerul Transporturilor va plăti companiei Bechtel, pentru lucrările efectuate în acest an, 520 de milioane de euro, cu 40 de milioane de euro mai mult decât solicitarea constructorului şi peste suma de 185 de milioane de euro cheltuită în 2007.