La doi ani de la înfiinţare, Grupul PIC - controlat de fraţii Ilie şi Cornel Penescu - închide hypermaketul din Oradea. Cel mai mare retailer român cu sediul în Piteşti, judeţul Argeş, are grave probleme financiare, conducerea apelând la firmele de consultanţă PriceWaterhouseCoopers şi Ensight Management Consulting pentru a face restructurarea grupului şi a găsi soluţii de a aduce lichidităţi în firmă.

Prima unitate închisă din reţeaua de hypermarketuri a fost cea din Brăila, în prima parte a lunii octombrie. Din această săptămână au fost trase obloanele şi la unitatea din Oradea, situată pe Calea Borşului. Ambele unităţi vor intra în conservare, iar personalul, în jur de 100 de angajaţi la Oradea, a fost trecut în şomaj. Managerul general al Grupului, Dragoş Stancu, dă vina pe criza economică şi scăderea abruptă a cererii de bunuri de larg consum. "Toţi angajaţii magazinelor care se închid au intrat sau vor intra în şomaj", a dat asigurări directorul. Conducerea lanţului de magazine argeşean speră ca, după redresarea economică, să redeschidă magazinele, având în plan reangajarea personalului "de top".
"Procesul de restructurare este agresiv, dar suntem convinşi că problemele curente pot fi rezolvate prin acest program", declara, la finalul lunii august, managerul general Dragoş Stancu, citat de presa centrală.
Investiţia în hypermarketul orădean s-a ridicat la aproximativ 22 de milioane de euro. PIC, prima reţea de hipermarketuri cu capital autohton, a fost condusă de Cornel Penescu - patronul FC Argeş Piteşti - şi Liviu Făcăleaţă, arestaţi în aprilie sub acuzaţia de mituire a unor arbitri. În prezent, Ilie Penescu şi Andrei Penescu, fiul de 18 ani al lui Cornel Penescu, gestionează afacerile grupului.