CSM Oradea a pierdut dramatic meciul din deplasare cu CSM Bucureşti, contând pentru etapa a XX-a a Diviziei A la baschet masculin. Deşi a condus cu trei minute înainte de final cu scorul de 73-65, orădenii s-au "blocat", au mai reuşit doar un punct, pierzând la final cu 78-74. Managerul secţiei de baschet masculin de la CSM Oradea, Şerban Sere, consideră că lipsa de experienţă şi neatenţia au fost principalele cauze ale acestei înfrângeri.

 

"Am avut meciul în mână"

 

Şerban Sere speră ca jucătorii să treacă peste acest eşec, mai ales că urmează meciuri extrem de dificile pentru echipa noastră. "Din păcate, am pierdut, deşi am avut meciul în mână. Ţinând cont de faptul că am avut un avantaj de opt puncte când mai erau trei minute de joc, pot spune că am scăpat victoria printre degete. Pe finalul jocului am irosit cinci aruncări libere. Cred că lipsa de experienţă a unor jucători ne-a costat. Chiar dacă puteam să câştigăm jocul din Bucureşti, nu facem un capăt de ţară din această înfrângere. Trebuie să trecem peste acest eşec şi să recuperăm în următoarele meciuri. Chiar dacă un astfel de eşec e dureros, jucătorii adevăraţi trec peste aceste momente, iar acest lucru sper să se întâmple şi cu jucătorii noştri."

Deşi în etapa viitoare CSM Oradea va avea un examen foarte dificil, urmând să primească vizita formaţiei Gaz Metan Mediaş, Şerban Sere nu crede că CSM Oradea va fi o victimă sigură: "Chiar dacă la Bucureşti au scăpat printre degete o victorie foarte importantă, sunt convins că orgoliul jucătorilor noştri îi va obliga să lupte pentru fiecare minge. Este adevărat că oaspeţii sunt favoriţi, dar sunt convins că elevii lui Cristian Achim vor face tot posibilul pentru a câştiga".

 

Tyron Mitchell va fi penalizat

 

În debutul meciului din Capitală (min. 5), americanul de la CSM Oradea, Tyron Mitchell, a fost eliminat pentru o altercaţie cu sârbul Darko Habus. Chiar dacă a considerat că eliminarea a fost corectă, Şerban Sere (foto mic) crede că şi sârbul merita acelaşi "tratament". "Eliminarea lui Mitchell a fost corectă, dar cred că şi sârbul merita să fie trimis în tribună. Habus l-a provocat pe Mitchell, dar acest lucru nu scuză gestul jucătorului nostru. Pentru noi a contat foarte mult că am jucat aproape tot meciul fără un jucător de bază. Oricum, pentru gestul său, Mitchell nu va fi iertat, ci va fi penalizat de club".