Să-l cunoaştem pe Mozart
Azi, 23 februarie, de la ora 12.00, la Liceul Pedagogic "Nicolae Bolcaş" din Beiuş are loc a doua ediţie a concursului local "Să-l cunoaştem pe Mozart!", coordonat de prof. Remus Lazea. La eveniment participă 78 de elevi şi profesorii lor îndrumători de la şcolile din Beiuş, Ştei, Nucet, Dobreşti, Roşia, Bunteşti şi Finiş.

Inivitaţi de renume la Filarmonica de Stat
Joi, 25 februarie, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat din Oradea, are loc un concert în care vor fi prezentate compoziţii ale lui Rossini, Saint-Saens şi Bizet. Concertul are invitaţi de renume ai vieţii muzicale româneşti şi internaţionale. Dirijor va fi Emil Simon, un valoros reprezentant al şcolii muzicale clujene, cu o activitate de peste patru decenii, al cărui nume este indisolubil legat de orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj-Napoca şi de formarea multor generaţii de muzicieni la catedra Academiei de Muzică din Cluj- Napoca. Solistul invitat este Fenyo Laszlo, prim-violoncelist concertist al Orchestrei Radio din Frankfurt, un tânăr artist interpret de rang internaţional, invitat să cânte în zeci de ţări de pe trei continente, fiind, de asemenea, un vechi partener al stagiunilor Filarmonicilor din Oradea, Arad şi Timişoara.

Victor Socaciu şi Compact, la Oradea
Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea va găzdui vineri, 26 februarie, de la ora 19.00, spectacolul de lansare a albumului "Iedera", semnat de Victor Socaciu. Pe aceeaşi scenă vor mai urca folkiştii Vasile Şeicaru şi George Nicolescu, iar actriţa Maria Ploae va susţine un moment poetic. Biletele s-au pus deja în vânzare, preţul unui bilet fiind de 50 lei. De asemenea, în data de 12 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc concertul trupei clujene Compact - "Cântec pentru prieteni".

Varietăţi Bihorene, la Vadu Crişului
Duminică, 28 februarie, la Vadu Crişului, va avea loc o nouă ediţie a "Varietăţilor Bihorene", festival concurs la care vor participa formaţii şi interpreţi individuali de pe Valea Crişului Repede. Organizatori sunt Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor, precum şi Primăria Vadu Crişului.