Echipa de baschet U-20 LPS Bihorul, pregătită de prof. Valeria Scheiner, a reuşit să obţină calificarea pentru penultimul act al competiţiei naţionale. În urma unui parcurs fără greşeală, cu trei victorii din tot atâtea meciuri disputate, lepesiştii au încheiat pe primul loc turneul desfăşurat la sala de jocuri a Liceului Sportiv, calificându-se la turneul semifinal de pe locul doi în clasament.

Baschetbaliştii orădeni au reuşit să se concentreze şi să se motiveze suficient la jocurile turneului orădean, astfel că au depăşit şocul mental al eşecurilor suferite cu liderul clasamentului, Bega Timişoara, reuşind să se impună în jocul derby cu bănăţenii. La capătul unui meci aprig disputat, cu mult baschet spectaculos şi de bun nivel tehnic, lepesiştii s-au impus cu scorul de 78-72. Celelalte partide ale turneului nu le-au ridicat probleme orădenilor, care s-au impus cu 87-35, în faţa celor de BC Light Arad, şi cu 80-53, în disputa cu echipa BC Mureşul Târgu Mureş. La formaţia orădeană a revenit, după opt luni de absenţă, unul dintre cei mai talentaţi şi mai promiţători jucători, Török Roland. Deşi nerefăcut complet, evoluând, după spusele antrenoarei sale, doar la 70% din capacitate, cel poreclit Roli a contribuit din plin la succesele pe linie ale echipei sale. "A fost primul turneu la care în sfârşit am avut echipa completă, iar acest lucru s-a văzut, îndeosebi la jocul cu Timişoara. Mă bucur foarte mult că a revenit Roli, este un jucător foarte bun, cu un rol important în angrenajul echipei noastre. Prezenţa lui, chiar şi incomplet refăcut, s-a văzut în teren. Cred că acum, cu echipa completă, putem să ne gândim serios la o calificare la turneul final", a declarat la conferinţa de presă de ieri, de la Liceul cu Program Sportiv, antrenoarea echipei orădene, prof. Valeria Scheiner. Şi-au adus contribuţia la acest succes jucătorii: Stretea, Török, Darii, Szentesi, Andrei, Daragiu, Hidi, Vesa, Botoş, Gherdan, Horga.
Poate nu întâmplător, dar faptul că această echipă, completată cu serviciile a trei foşti juniori orădeni (Pascu, Demhen şi Păşcoi), participă din acest sezon la o competiţie cu caracter regional din Ungaria, un fel de ligă secundă maghiară, şi-a dovedit roadele, evoluţia orădenilor fiind în evidentă creştere de la meci la meci. Păcat că aceşti jucători talentaţi, localnici, nu au şansa să joace mai mult într-o competiţie naţională din România şi nu prin alte părţi. Poate că la toamnă, cu sprijinul CSM Oradea şi al altor susţinători, se vor găsi soluţii pentru ca Oradea să aibă şi o echipă de Divizia B, iar pe aceşti jucători (sportivi orădeni de perspectivă) să nu-i mai pierdem, aşa cum s-a întâmplat cu alţi jucători în trecut. Iar cazul Titus Nicoară (actualmente legitimat la Gaz Metan Mediaş), declarat MVP-ul finalei Cupei României disputate duminica trecută, este mai mult decât elocvent.