Top Expo, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor, a organizat ieri, în sala expozițională de la parterul Trade Center, Târgul locurilor de muncă și al formării profesionale Bihor 2016. Evenimentul a antrenat în jur de 30 de mari angajatori din Oradea și județ, care au oferit peste 500 de locuri de muncă, în diferite domenii de activitate. Standurile târgului au fost vizitate de 995 de persoane, iar 248 de persoane au fost selectate pentru interviu.

În deschidere, au vorbit Mihai Dacin, organizatorul evenimentului, și Békési Csaba, directorul AJOFM Bihor. „Peste 30 de mari angajatori sunt prezenți la acest demers al Top Expo din luna iunie, declarată Luna forței de muncă în Bihor. Evenimentul este realizat în parteneriat cu AJOFM Bihor. Dacă nu aveam această undă verde, era foarte greu de realizat. Noi știm ce înseamnă implicarea instituțională într-un astfel de eveniment și credibilitatea pe care i-o dă alăturarea echipei AJOFM Bihor. Sperăm să fie un demers de bun augur!”, a spus Mihai Dacin, ieri, în deschiderea târgului. El i-a mulțumit directorului Békési Csaba, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment, menționând că târgul va continua și pe parcursul următoarelor două săptămâni, în județ, dar la o scară mai mică, după următorul program: Salonta - 7 iunie, Casa de Cultură; Beiuș - 9 iunie, sala festivă a Primăriei; Aleșd - 14 iunie, Casa de nunți Toni, și Marghita - 16 iunie, Restaurant Parc.

 „Acest demers este o inițiativă a celor de la Top Expo, care au observat evoluția pieței forței de muncă în Bihor, fiind partenerii noștri infrastructurali la evenimente. Ei au venit cu dorința și inițiativa să încheiem un parteneriat public privat, în care noi, ca parteneri instituționali, să venim în sprijinul pieței forței de muncă. Solicitări de forță de muncă sunt încontinuu. Județul Bihor plânge după forță de muncă calificată”, a spus și directorul AJOFM Bihor.

Totuşi, 23 de firme din cele 30 consideră că persoanele care au vizitat standul au pregătirea necesară pentru a ocupa unul din posturile vacante.

După deschiderea oficială a manifestării, orădenii au putut vizita standurile companiilor și au putut opta pentru jobul dorit, ținând cont de calificarea și experiența profesională a fiecăruia. „Este prima oară când particip la un târg al locurilor de muncă. În prezent, lucrez la o firmă de recrutare, controlor bilete la OTL, dar nu îmi convine salariul. Caut ceva mai bun, pentru că am și experiență în domeniu”, ne-a declarat un orădean participant la eveniment.