Conducerea companiei finlandeze Nokia a reiterat decizia de închidere a fabricii din oraşul german Bochum (vest), în pofida protestelor masive ale angajaţilor, relatează Deutsche Welle.

Preşedintele Nokia, Olli-Pekka Kalasvuo, a declarat că încearcă de câţiva ani să identifice soluţii pentru eficientizarea activităţii fabricii de la Bochum. Pentru că nu s-a ajuns la niciun rezultat, închiderea fabricii este singura opţiune, explică reprezentantul Nokia. Conform legislaţiei germane, Nokia ar putea fi nevoită să achite despăgubiri de zeci de milioane de euro după închiderea fabricii. În plus, landul Renania de Nord-Vestfalia intenţionează să ceară înapoi subvenţiile de peste 40 de milioane de euro acordate Nokia. Potrivit lui Olli-Pekka Kalasvuo, este greu de crezut că vor fi găsite soluţii de ultim moment. Motivele invocate de Nokia pentru închiderea unităţilor de producţie de la Bochum şi transferarea activităţilor în România sau Ungaria sunt costurile prea ridicate din Germania, în special cu salariile şi impozitele.
Olli-Pekka Kalasvuo este surprins de reacţiile vehemente din Germania, explicând că în aceste condiţii nu a putut pregăti corespunzător anunţul de oprire a activităţii.