Nicicând nu a existat vreo sărbătoare mai controversată decât Halloweenul. Barbară prin manifestări, dar totuşi celebrată de creştini, reinventată de americani, dar având rădăcini europene, noaptea spiritelor continuă o tradiţie veche de mii de ani.

La fel continuă şi tradiţia sărbătorii la Grupul Şcolar Industrial Suplacu de Barcău. Dincolo de semnificaţia religioasă, Halloweenul este o sărbătoare pe sufletul copiilor şi adulţilor deopotrivă. Deghizarea în costume macabre şi tradiţia dovlecilor sculptaţi în formă de felinar, precum şi dulciurile împărţite copiilor au transformat-o într-un eveniment drag atât celor mici, cât şi celor mari. Elevii de GRI Suplacu de Barcău au sărbătorit luni, 1 noiembrie 2010, Sărbătoarea tuturor Sfinţilor, printr-o paradă de costume, care mai de care mai haioase, prin faţa juriului defilând diavoli, stafii, clovni, diferite personaje malefice, ţigănci, zombi şi creaturi speriate. La debutul activităţii, prof. Carina Florin le-a vorbit elevilor despre originile sărbătorii în diferite părţi ale lumii, arătând şi care este motivul pentru care, în zilele noastre, de Halloween, oamenii îmbracă tot felul de haine, care de care mai ciudate. Decorul sălii a fost asigurat de expoziţiile de dovleci şi desene.

Juriul, format din profesori şi elevi, au decis câştigătorii, pe hârtie, de fapt, deoarece câştigători am fost toţi participanţii la această activitate.
Prof. documentarist Brînduşa CHIRA