Reguli privind modul în care ne alimentăm sănătos
În primul rând, se mănîncă încet, având timp suficient pentru consumarea mâncărurilor, fără stres, întreruperi (ridicare de la masă pentru rezolvarea unor probleme), într-o atmosferă de calm şi linişte. Cu 15-20 de minute înainte de masa principală se poate consuma o salată sau un mic aperitiv, pentru a se micşora senzaţia de foame, mărind saţietatea. De asemenea: se mănâncă pe săturate, dar nu mai mult, chiar dacă mâncarea este foarte bună şi gustoasă; se mănâncă la ore fixe şi nu se "sare" peste mese şi nici nu se înlocuieşte masa cu o felie de pâine cu unt; se mestecă mult, bine, hrana trebuind fărâmiţată înainte de a se înghiţi, pentru a uşura munca stomacului; nu se beau lichide în timpul meselor, deoarece digestia este mai dificilă, producându-se mai mult acid în stomac; după ora 17, nu se consumă mese îmbelşugate, bogate în proteine, greu de digerat, iar cu 2 ore înainte de culcare nu se mănâncă nimic; se recomandă împărţirea celor 3 mese principale în cantităţi mai mici, în 5-6 mese pe zi; se mănâncă numai când apare senzaţia de foame şi nu consumarea lor din plictiseală sau pentru omorârea timpului; nu se mănâncă lacom, iar porţiile de mâncare să fie moderate; pe durata postului se beau multe lichide, apă plată, sucuri naturale din fructe, ceaiuri, cam 2-3 litri eşalonat pe toată ziua; seara, înainte de culcare, se poate bea o cană cu lapte cald, eventual îndulcit cu miere de albine, sau o cană cu ceai din plante medicinale, de preferinţă tei sau muşeţel.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.