O reţea specializată în trecerea ilegală a frontierei a fost destructurată de poliţiştii bihoreni, care au demarat "Operaţiunea Dover" după ce 22 de români au fost expulzaţi din Anglia, unde ajunseseră ilegal. Anchetatorii au aflat că liderul grupului este un român rezident în Anglia, care, cu ajutorul unor complici, printre care şi doi taximetrişti bihoreni, a reuşit să scoată din ţară, fraudulos, alte 20 de persoane, de la care ar fi primit circa 16.000 de euro.

Poliţiştii BCCO Oradea - Compartimentul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, au definitivat cercetările şi au sesizat prin rechizitoriu instanţa de judecată cu privire la activitatea infracţională a unui grup organizat, ai cărui membri sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei unui stat străin şi iniţierea sau constituirea unei asocieri în scopul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei unui stat străin. Grupul de crimă organizată era compus din şase persoane, conduse de C.G., de 30 de ani, un român rezident în Anglia. Bărbatul este acuzat că, începând cu luna decembrie 2006, a racolat 22 de consăteni de-ai săi, din localitatea Racşa, judeţul Satu Mare, pe care i-a ajutat să treacă ilegal frontiera de stat, în Anglia. Liderul reţelei a fost sprijinit de M.D., de 29 de ani, şi F.T., de 31 de ani, ambii din judeţul Satu Mare, care au transportat victimele în localitatea Calais, Franţa, cu sprijinul a doi taximetrişti, H.A.L., de 40 de ani, şi S.V., de 45 de ani, din judeţul Bihor. De la fiecare persoană transportată, membrii grupării au perceput o taxă de 500 euro.
"Cei 22 de oameni au fost scoşi din ţară prin PTF Borş şi PTF Petea şi duşi, în prima etapă, până în oraşul Calais, Franţa. Odată ajunşi într-o parcare de TIR-uri din localitatea Calais, cetăţenilor români li s-a cerut să se ascundă în tufişuri, până la îmbarcarea într-o autoutilitară înmatriculată în judeţul Alba, condusă de cetăţeanul român B.C., de 40 ani. Grupul de migranţi a fost ulterior transportat până în Anglia, unde, în localitatea Dover, au fost depistaţi de autorităţile engleze şi expulzaţi în România", a precizat comisarul şef Nicolae Stamate, şeful BCCO. Anchetatorii susţin însă că reţeaua a mai introdus ilegal în Anglia alte 20 de persoane, de la care a primit suma de 16.000 euro. Cei şase suspecţi au fost cercetaţi în stare de libertate, iar capul grupării, C.G., românul cu rezidenţă în Anglia, s-a sustras urmăririi penale, fiind cercetat în lipsă. Procurorii au propus şi confiscarea sumelor de 18.100 euro şi 24.000 de lire sterline, care fuseseră dobândite prin săvârşirea infracţiunilor de care membrii reţelei sunt acuzaţi şi care sunt pedepsite cu închisoare de la 3 la 10 ani.