CSM U Oradea - Rapid Marfă Bucureşti 71-74

Ultima apariţie pe propriul teren în sezonul de toamnă a divizionarei A de baschet feminin CSM U Oradea a coincis cu un eşec oarecum neaşteptat, orădencele fiind învinse de vecina de clasament Rapid Marfă Bucureşti cu scorul de 71-74 (7-9, 18-19, 21-23, 25-23).

Exact când lumea se aştepta ca echipa feminină de baschet orădeană să confirme creşterea valorică manifestată în ultima vreme, dar şi coeziunea lotului, elevele antrenoarei Adriana Niculescu au cedat neaşteptat, fiind învinse de un adversar mai motivat şi mai ambiţios, care a dovedit că, atunci când te mobilizezi şi vrei cu adevărat, poţi câştiga împotriva calculelor hârtiei. Cotate cu prima şansă atât prin prisma locului din clasament, cât mai ales a evoluţiilor şi a experienţei acumulate în urma participării la partidele din Liga Europei Centrale, orădencele au evoluat mai mult decât modest în jocul de sâmbătă de la sala de sport LPS Bihorul, pierzând un meci ce ar fi trebuit câştigat. Mereu puse în dificultate de jocul avântat şi agresiv al rapidistelor, de precizia aruncărilor de la distanţă, capitol la care a excelat Voinea, gazdele nu s-au regăsit niciun moment, alergând în permanenţă după egalare. În pofida acestei prestaţii jalnice, fetele de la CSM Universitatea au fost foarte aproape de a răsturna situaţia, dar sâmbătă soarta a făcut dreptate şi a dat câştig de cauză echipei mai bune. Cu două minute înainte de final, orădencele s-au apropiat de valoarea lor, au început să joace ceea ce trebuia să arate din startul partidei şi au revenit incredibil, cu 9 secunde înainte de final tabela indicând 72-71. Dar bucureştencele au primit două lovituri libere pentru fault, transformate cu sânge rece de Scarlat şi totul s-a încheiat. Formaţia orădeană a ratat şansa unei victorii ce i-ar fi consolidat locul de play-off şi va trebui să tragă serios în ultima etapă (marţi, la Craiova) pentru a-şi păstra locul VIII şi în vacanţa de iarnă. Dar mai important, baschetbalistele orădene trebuie să-şi revizuiască atitutinea, cel puţin majoritatea dintre ele, şi să înţeleagă că fără profesionalism şi dăruire pentru culorile clubului nu se poate face performanţă.
CSM: Gavra 4 puncte, Sabău 2, Mesaros 4, Hughes 30, Ordean 4, Müller 3, Jones 24, Stoiedin. Antrenor: prof. Adriana Niculescu
Rapid: Panasiuc 24, Scarlat 12, Napu 9, Kursevich, Perţa 8, Constantin 5, Bagiu 7, Voinea 9. Antrenor: Dan Militaru