Potrivit calendarului stabilit de Agenţia Naţională de Admninistrare Fiscală (ANAF), patru formulare trebuie depuse de către contribuabili până cel târziu pe 11 aprilie.

Un prim formular este F 010 - Declarația de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică.  Formularul se depune de către persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri este mai mare sau egală cu plafonul de scutire şi care trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, în termen de 10 zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit. Acelaşi termen scadent se aplică şi pentru  Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice române - Formularul 020. Declaraţia se depune de persoanele fizice, altele decât cele care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze în scopuri de TVA în termen de 10 zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului legal de scutire. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit.

Formularul 070 - Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit. Tot luni este ultima zi şi pentru Declarația de mențiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în vederea aplicării regimului de scutire prevăzut la art. 152 din Codul fiscal, Formularul 096.  Declaraţia se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015, care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, potrivit Ordinului ANAF nr. 3698/2015. Atenție! Până pe 11 aprilie trebuie plătite și: taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate taxă care se achită la bugetul local, lunar, până la data de 10 a lunii următoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestări de servicii de reclamă şi publicitate. Taxa trebuie să fie plătită  de către orice persoană care beneficiază de servicii de reclamă şi publicitate în România în baza unui contract sau a unui altfel de înţelegere încheiată cu altă persoană, cu excepţia serviciilor de reclamă şi publicitate realizate prin mijloacele de informare în masă scrise şi audiovizuale. De asemenea, este ultima zi şi la plata impozitului pe spectacole şi depunerea declaraţiei privind încasările din spectacole. Impozitul trebuie plătit de persoanele fizice şi persoanele juridice care organizează manifestări artistice, competiţii sportive sau orice altă activitate distractivă, cu caracter permanent sau ocazional, cu excepţia spectacolelor organizate în scopuri umanitare. De precizat că următorul termen pentru depunerea declaraţiilor şi plata taxelor în luna aprilie va fi pe 15 aprilie.