În ultimele două săptămâni, elevii Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, îndrumați de profesorii lor, au derulat, pe lângă programul obișnuit, o serie de activități extracurriculare cu tematică legată de Sărbătorile de Iarnă.

Joi, 15 decembrie, trei clase de a X-a au participat la atelierele de creație organizate de Asociația „Manus Pulchrae” Oradea, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Bihor, elevii confecționând felicitări în tehnica „String Art”. În paralel, o expoziție de felicitări a fost realizată în cadrul proiectului „Rendez-vous între culturi”, ajuns la cea de-a patra ediție și care promovează diversitatea culturală și lingvistică. După cum preciza profesoara Corina Sabău, banii strânși din vânzarea felicitărilor expuse vor fi donați elevilor școlii care au o situație financiara precară, precum și copiilor instituționalizați sau celor din școlile partenere. Programul zilei de joi a cuprins și un spectacol oferit de Corul „Armonia” al Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș”, care a prezentat un program format din colinde și melodii de Crăciun, din repertoriul internațional.

În aceeași zi, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” a găzduit câteva activități din programul proiectului de dezvoltare personală și socială pentru tinerii bihoreni intitulat „Team Leader”, organizat de Asociația „Pro Cariere” Oradea, în colaborare cu DJTS Bihor. Obiectivele proiectului sunt creșterea calității comunicării din perspectiva elevilor și facilitarea relațiilor interumane prin prisma comunicării eficiente. Vineri, 16 decembrie, a început cea de-a optsprezecea ediție a Concursului „Tradiții de Crăciun – elevii școlii, azi, colindă”, la care s-au înscris 19 clase. Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: „Colind sau cântec românesc de Crăciun”, „Datini din străbuni – obicei de Crăciun, colindăm din moși-strămoși” și „Colindă vecinii noștri – colind sau cântec de Crăciun din repertoriul internațional”.

În fine, după cum s-au obișnuit în ultimii ani, elevii și dascălii de la „Ciordaș” au dus la bun sfârșit acțiunea caritabilă „Dăruind, devenim mai buni”, care a fost inițiată de Consiliul Școlar al Elevilor și de conducerea școlii. În perioada 5-20 decembrie, au fost adunate jucării, alimente, haine și scutece, fiind primite și donații din afara școlii. O parte din cele strânse a ajuns miercuri, 21 decembrie, la Asociația Creștină „Peniel” din Tinca, iar jucăriile vor fi donate Căminului „Francesco” din Beiuș.