Concurs de desene şi fotografii
Miercuri, 17 februarie 2010, de Miercurea Cenuşii, Centrul Diecezan pentru Tineret al Episcopiei Romano-Catolice Oradea a demarat concursul de desene şi fotografii cu titlul Crucile noastre. La parohiile diecezei sunt aşteptate desene ale elevilor din clasele I-IV şi fotografii ale tinerilor din clasele V-XII, respectiv ale studenţilor, în format A4 (210x297 mm) pe tema: Crucile noastre. Din creaţiile care vor sosi la parohii, în 27 martie, sâmbăta premergătoare Duminicii Florilor, va fi organizată o expoziţie în comunităţile diecezane locale. În 5 iunie, cele mai reuşite lucrări vor fi prezentate marelui public în cadrul întâlnirii de la Oradea a tinerilor Diecezei.

Calea Crucii în Catedrala Romano-Catolică
Azi, 19 februarie 2010, de la ora 16.00, în Catedrala Romano-Catolică din Oradea, tinerii orădeni participă la Calea Crucii şi se roagă pentru păstrarea vieţilor concepute. Ieri, după sfânta liturghie celebrată în Catedrala romano-catolică din Oradea tinerii orădeni au participat la adoraţia Sfântului Sacrament, rugându-se pentru a-i ajuta în această perioadă de post în a se apropia şi mai mult de Dumnezeu şi unii de alţii.

Recital de vioară şi pian
Duminică, 21 februarie, de la ora 18.00, la Biserica Sf. Ladislau (lângă Primărie), va avea loc un recital de vioară şi pian susţinut de Lucian Maliţa şi Henrietta Varady. Programul cuprinde muzică barocă italiană compusă de B. Marcello, A. Vivaldi, J.H. Fiocco, F.M. Veracini, A. Pergolesi, P. Nardini, G. Sammartini, M.T. Paradis.