Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Oradea a găzduit ieri vernisajul expoziţiei personale de pictură a artistului plastic Ioan Miklos. Invitaţi să vorbească despre lucrări au fost artistul plastic Jakobovits Miklos şi Traian Ştef, directorul bibliotecii.

Ioan Miklos a absolvit Institutul de Arte Plastice "Ion Andreescu", din Cluj-Napoca, iar în 2004, a obţinut licenţa în pictură la Facultatea de Arte Vizuale din cadrul Universităţii Oradea. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi al Breslei "Barabas Miklos". Din 1983 până în prezent, a avut numeroase expoziţii personale în Oradea, Beiuş, Salonta, Cluj-Napoca, Ungaria şi Germania. De asemenea, din 1982, a participat la expoziţiile judeţene de artă plastică cu lucrări de pictură şi grafică, în ţară şi străinătate, precum şi la expoziţiile de grup, colective, în Iugoslavia, Belgia, Olanda, Germania, Italia, Ungaria, Polonia, China, Franţa etc. Vorbind despre Ioan Miklos, criticul de artă dr. Ramona Novicov arăta: "Consecvent cu sine, Ioan Miklos rămâne în mod explicit un grafician - adică lumea sa interioară se lasă definită, predilect, prin linie: o line clară, ca un tăiş despărţitor ce modelează feliile de spaţii asemeni dălţii mai blânde a unui sculptor".

Expoziţia de ieri a cuprins 32 de picturi pe pânză, de dimensiuni mari, cu tematică diversă. Lucrările rămân pe simezele Bibliotecii Judeţene toată luna februarie.