Odată cu apropierea finalului de sezon în Liga a V-a, trupa căbeşteană demonstrează că locul 11 ocupat în clasamentul Seriei Sud nu reprezintă potenţialul real pe care îl are. Dovada cea mai elocventă a reprezentat-o ultimele 3 jocuri, câştigate fără drept de apel.

Gloria a luat "Avânt" (5-2 cu Mizieş), a lăsat "Dacia"(5-0 cu Gepiu) fără combustibil la mijlocul săptămânii trecute şi a tulburat rău de tot apele "Crişului" (3-1 cu Batăr). Pentru partida următoare, de pe teren propriu, cu Tulca, se aşteaptă "Victoria", care ar propulsa-o până pe poziţia a zecea.
Ultima prestaţie în faţa propriilor suporteri a scos în evidenţă fantastica dăruire pentru obţinerea celor trei puncte, în condiţiile în care Gloria a evoluat în inferioritate numerică încă din minutul 21, când portarul Herman a fost eliminat pentru fault în postură de ultim apărător.
Meciul a debutat în nota de dominare categorică a gazdelor, care în minutul 6 au deschis scorul, Goina marcând în urma unei execuţii din marginea careului mare (1-0). Diferenţa minimă s-a menţinut până la pauză, însă actul al doilea a fost spectaculos, evenimentele succedându-se cu rapiditate. Peşteşan (47) a restabilit egalitatea (1-1), în urma unui contraatac fulger şi se părea ca formaţia vizitatoare va pleca cu un rezultat pozitiv din "Groapa cu lei".
Căbeştenii au arătat o poftă de joc ieşită din comun, Tamas reuşind să readucă Gloria în avantaj în minutul 66 (2-1). Intrat în partea secundă, fundaşul Sisi Cornea "Gărgălie" şi-a demonstrat calităţile, astfel că nu întâmplător se interesează de serviciile sale Luceafărul Oradea. "Gărgălie" a reuşit un gol de generic cu un sfert de oră înainte de final, spre entuziasmul suporterilor locali, care au creat o atmosferă de mare meci (3-1). Lucrurile au degenarat în minutul 85, când centralul Moş l-a eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene pe căpitanul Toda. Localnicii au fost nevoiţi să evolueze cu doi oameni în minus, însă portarul de conjunctură, Moghiş, a făcut minuni între buturi, spre bucuria fratelui său, portar la Poiana Curăţele.
Ultimul fluier al arbitrului văşcăuan a consfinţit o victorie muncită a Gloriei, care o obligă însă să aibă continuitate în ceea ce priveşte rezultatele pozitive.
Succesul nu putea trece nesărbătorit, aşa că jucătorii "alb-albaştri", împreună cu cei mai pătimaşi suporteri au încins atmosfera de bucurie până noaptea târziu în ''Groapa cu lei''. Într-un asemenea mod, s-a încheiat încă un joc de acasă al Gloriei, care duminică va avea etapă liberă, în condiţiile în care Seria Sud a devenit o "şezătoare" deloc convenabilă echipelor care trăiesc meciurile la maxim.
Gloria: A. Herman - Ciure (22 M. Moghiş), Ştefănică, Iştoc, Toda, F. Herman (46 S. Cornea), Lezeu, Goina, Tamas (70 Brădău), Kovacs (85 Paşcondea), I. Fărcanea. Antrenor: Liviu Barnoş.
Inter Crişul: A. Popa - L. Mateuţ, Mangrău, I. Ţârlea, B. Boiţ, Matei, D. Herpuţ, Pârvu, Ciupa, Hodişan, Ujupan (46 Peşteşan). Antrenor: Gheorghe Vid.