În perioada Crăciunului poliţiştii rutieri şi-au sporit controalele în trafic. Începând de vineri seara şi toată ziua de duminică poliţiştii au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.300 de lei. De asemenea, au identificat mai multe infracţiuni şi peste o duzină de tamponări provocate pe fondul consumului de alcool.

În două zile poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost constatate şapte infracţiuni şi 13 tamponări. Alte 27 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 27 pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau diverse defecţiuni tehnice, nouă pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, au fost sancţionate patru depăşiri neregulamentare, iar 33 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, duminică, 26 decembrie, în jurul orei 23.00, R.I., de 36 de ani, din Valea lui Mihai, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, a pierdut controlul asupra direcţiei, iar autoturismul a derapat şi s-a oprit în şanţul de pe marginea carosabilului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilo-test, s-a stabilit că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, în jurul orei 04.05, poliţiştii rutieri din Beiuş l-au depistat  pe C.F., de 34 de ani, din comuna Curăţele, în timp ce conducea un autoturism pe strada Romana, din municipiul Beiuş, având o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În noaptea de Crăciun, în jurul orei 01.05, a fost depistat în trafic K.Ş., de 22 de ani, din Beiuş, în timp ce conducea un autoturism pe strada Vasile Lucaciu din Beiuş, având o concentraţie alcoolică de 0,55 mg alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, pe drumul comunal 77, în localitatea Livada de Bihor a fost depistat localnicul I.M., de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere şi cu o concentraţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările continuă în fiecare dintre cazuri.

"Vă reamintim faptul că legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală", transmite inspectorul principal de poliţie Alina Dinu. Astfel, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o concentraţie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, este prevăzută o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani.