Absolvenţii Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea şi-au susţinut aseară lucrările de licenţă în Design vestimentar, în cadrul unui spectacol de modă inedit, care s-a desfăşurat sub Pasajul Vulturul Negru, prilej cu care cei 14 absolvenţi, coordonaţi de cadrele didactice ing. Olimpia Urdea şi designer Amalia Judea, au adus în faţa publicului consumator de artă colecţii dintre cele mai diverse, de la colecţii-obiect la colecţii haute-a-porter, arhitecturi vestimentare inedite care au purtat publicul prin Grecia antică, Anglia elisabetană, moda anilor '50 sau arhitectura vieneză a lui Hundertwasser.

Ana Maria Duma, spre exemplu, a oferit în spectacol o colecţie-obiect inspirată din fiziologia păianjenului de banană sau un "altfel" de păianjen, Alena Ignătescu Szucs a prezentat o colecţie haute-a-porter, cu elemente realizate manual din croset, Astrid Ţîrlea a propus o colecţie de uniforme, o paradă a "tocilarilor rebeli", în vreme ce Loredana Novotni a "vorbit" în lucrările sale despre "instinctul farmecului feminin trezit", dar nu suficient de dezvoltat. Natalia Marchidan a venit cu o colecţie inspirată din lucrările de arhitectură ale artistului austriac Hundertwasser, în timp ce Olah Orsolya Beata a pregătit o colecţie inspirată din costumele populare greceşti. Daciana Brie a explorat personalitatea marcantă a reginei Elisabeta a Angliei, iar Simona Boldiş a optat pentru simbioza între arta veşmântului şi muzica rock. Alexandra Marin a prezentat "arhitecturi" vestimentare, care au purtat publicul prin Grecia antică, în vreme ce Diana Dreghiciu a impresionat publicul cu o colecţie pret-a-porter inspirată din moda anilor '50. Alina Codrea s-a inspirat în creaţiile sale din costumul tradiţional popular specific zonei Maramureşului, Natalia Abrudan a explorat istoricul corsetului, într-o abordare originală, Anca Cobzaru a propus ţinute feminine, bogate cromatic, în volume de fuste decorate de inspiraţie Art Nouveau, iar Laura Viliga a reuşit să creeze atmosfera visului unei nopţi de vară, pornind de la piesa lui Shakespeare, într-o colecţie de seară. "Ceea ce ne-au oferit absolvenţii acestei promoţii prin colecţiile lor se poate rezuma în câteva cuvinte: creativitate şi stil, artă şi fantezie. Prin acest gen de spectacol, am dorit să aducem arta veşmântului către marele public. Consider că am reuşit, iar absolvenţii noştri merită toate felicitările pentru tot ceea ce au realizat", ne-a declarat ing. Olimpia Urdea.

Acest gen de spectacol se ţine anual, în cursul lunii iulie, în urma susţinerii examenului de licenţă de către absolvenţi, în organizarea profesorilor coordonatori: designer Amalia Judea şi ing. Olimpia Urdea. Absolvenţii au fost îndrumaţi, pe parcursul unui an de studii, alături de profesoarele mai sus menţionate, de către: lect. univ. dr. Corina Baciu, şef de catedră Arte Decorative, lect. univ. drd. Mihaela Tătulescu, şi de lect. univ. drd. Barna Hollo.