Cea mai valoroasă competiţie baschetbalistică la care CSM CSU Oradea a luat parte vreodată îşi desfăşoară astăzi cea de-a treia etapă. Astfel, în această seară, de la ora 19.00 (Digi Sport 3), campioana României va înfrunta echipa rusă Avtodor Saratov, nimeni alta decât egala (din timpul regulamentar) de duminică a lui ŢSKA Moscova, liderul Euroligii.

 

Un nou adversar imposibil pentru echipa pregătită de Cristian Achim care primeşte vizita ocupantei locului al 6-lea din Liga VTB, cea mai puternică competiţie regională din Europa (cuprinde 10 formaţii din Rusia, şi câte una din Belarus, Estonia, Kazahstan şi Letonia). Avtodor Saratov are o tradiţie de peste 50 de ani şi este patronată de cea mai mare companie constructoare de autostrăzi şi drumuri din Rusia (avtodor = autostradă). Echipa rusă a ocupat în patru rânduri, în anii `90, locul al doilea în campioantul Rusiei. În Liga VTB, Avtodor participă pentru al treilea an consecutiv după ce în 2015 s-a clasat pe locul al 7-lea, iar în ultima ediţie a terminat a 6-a, calificându-se de fiecare dată în playoff. În cupele europene, oaspeţii orădenilor din această seară au evoluat în FIBA EuroChallenge în urmă cu 2 ani şi în EuroCup anul trecut. În primele două etape ale Ligii Campionilor, ruşii au obţinut două succese, rezultate care fac ca aceştia să ocupe locul al doilea în clasamentul Grupei B. În schimb, orădenii au înregistrat două eşecuri care îi plasează pe penultimul loc al grupei. Avtodor are în componenţă 5 baschetbalişti străini dintre care 3 americani, un croat şi un venezuelean. Toţi aceştia vor avea drept de joc în această seară. Cele două protagoniste nu se află la prima întâlnire. Ele s-au confruntat în urmă cu doi ani în FIBA EuroChallenge. Ambele partide au fost câștigate atunci de Avtodor. Prima întâlnire s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe și s-a încheiat cu scorul de 101-66. Revanșa, desfășurată în Rusia, a consemnat scorul de 92-73 în favoarea gazdelor.

 

Orădenii se gândesc la victorie

 

„Avtodor este un oponent provenit dintr-o ligă retudabilă. Știm că întâlnim o echipă care marchează foarte mult. Vom încerca să câștigăm, chiar dacă se anunță o misiune foarte dificilă. Îmi doresc să jucăm cu intensitate maximă. Acesta e motivul pentru care încerc să rotesc jucătorii și să nu îi țin foarte multe minute în teren fără a fi odihniți câteva momente. Ne dorim, desigur, să spargem gheața și în grupele competiției. Avem parte de adversari foarte puternici. Este o provocare foarte mare pentru noi, însă, în același timp, este un sentiment deosebit de plăcut să jucăm cu astfel de echipe. Am mai spus-o și o repet, noi intrăm pe parchet cu gândul de a câștiga, indiferent cine este adversar. Uneori ne este imposibil să câștigăm, oricât de mult ne dorim acest lucru”, a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, referitor la adversarul din această seară.

Tot astăzi, de la aceeaşi oră, se mai dispută partida Pinar Karsiyaka - Maccabi Rishon. Mâine, de la ora 19.00, se joacă ultimele două meciuri, Kataja Basket - Le Mans Sarthe şi Khimik Yuzhne - Umana Venezia.

Clasament

  1. Le Mans Sarthe - 4 puncte
  2. Avtodor Saratov - 4 puncte
  3. Maccabi Rishon - 4 puncte
  4. Pinar Karsiayaka - 3 puncte
  5. Umana Venezia - 3 puncte
  6. Khimik Yuzhne - 2 puncte
  7. CSM CSU Oradea - 2 puncte
  8. Kataja Basket - 2 puncte