Antrenorul Sorin Cârţu a decis ca în turneul de pregătire din Antalya fiecare jucător străin al echipei Pandurii Târgu Jiu să aibă coleg de cameră un român pentru a învăţa mai repede limba română.

Totuşi, colegii de cameră au fost aleşi în aşa fel încât să poată comunica măcar într-o limbă de circulaţie internaţională. Jucătorii străini au fost cazaţi la Hotelul "Sera" astfel: sârbul Milanko Raskovici, cu Valentin Simion, bosniacul Matijas Pejici, cu Ilie Iordache, portughezul Pedro Mingote, cu Mădălin Murgan, brazilianul Carlos Cardoso, cu Florin Stângă, spaniolul Ibon Perez Arrieta, cu Ionuţ Stancu şi brazilianul Thiagoo Tremonti, cu Lucian Pârvu.
În cazul lui Raskovici şi Simion nu au fost probleme, pentru că cei doi sunt colegi de cameră de mai mult timp. "Eu mă înţeleg foarte bine cu Raskovici şi pe noi chiar nu ne-a aşezat antrenorul împreună în cameră acum, ci noi aşa am stat înainte. Nu numai pentru că eu vorbesc engleză şi îl pot învăţa, ci pentru că avem ce discuta. Vorbim despre fotbal de cele mai multe ori, despre ceea ce facem la antrenamente sau ce ne spune antrenorul", a declarat Simion.
Sârbul Raskovici afirmă că Simion îl ajută şi susţine că datorită lui înţelege deja aproximativ 75% din ceea ce i se spune în română. "Mă ajută mult faptul că stau cu Simion în cameră şi în plus el mă ajută şi pe teren. Stă cu mine şi îmi traduce tot ce spune antrenorul şi discutăm despre ceea ce ne spune, deci e bine că ne înţelegem. Dar la mine nu e o problemă foarte mare cu limba română, doar că nu pot să mă exprim, pentru că eu înţeleg cam 75% din ce mi se spune", a precizat Raskovici.
Ilie Iordache a declarat că poate să-l înveţe câteva cuvinte româneşti pe colegul său, bosniacul Pejici, pentru că ştie engleză. "O să îl învăţ ce mai ştiu şi eu din engleză pentru că am văzut că el vorbeşte engleza".
Mădălin Murgan este de părere că misiunea sa în acest stagiu de pregătire este uşoară, deoarece colegul său de cameră Mingote cunoaşte deja destul de bine limba română: "Nu avem probleme de comunicare, pentru că Mingote înţelege destul de bine tot ce i se spune şi cred că ştie bine limba română. Cred că dintre toţi străinii, el ştie cel mai bine şi învaţă foarte repede tot ce i se spune".
Probleme sunt însă pentru Florin Stângă, pentru că el nu vorbeşte portugheza, iar Cardoso nu cunoaşte nicio altă limbă.
Echipa Pandurii se află în Turcia, în cantonament, în perioada 17-29 ianuarie.