În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor se află 977 locuri de muncă vacante, dintre care cele mai multe, 888, sunt în Oradea. Dintre acestea, 102 sunt pentru cei cu studii superioare, 480 pentru cei cu studii medii sau școală profesională, iar 306 pentru muncitorii necalificaţi.

Mai multe companii private, dar și instituții publice scot, în această perioadă, o serie de posturi la concurs. De exemplu, Administrația Domeniului Public are două posturi vacante de asistent medical generalist; Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” are trei posturi vacante de asistent medical principal medicină generală (perioadă determinată); Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix are vacante mai multe posturi: asistent medical debutant balneofiziokinetoterapie (patru posturi), asistent medical debutant generalist (două posturi), economist gradul I (un post) și kinetoterapeut debutant (două posturi); Universitatea din Oradea are, de asemenea, neocupate mai multe posturi: asistent universitar (două posturi), conferențiar universitar (trei posturi), profesor universitar (cinci), șef de lucrări/lector; Primăria Oradea are un post vacant de consilier grad profesional principal și unul de consilier grad profesional asistent, iar Administrația Bazinală Apă Crișuri are vacant un post de chimist și unul de inginer.

 De asemenea, mai multe firme din Oradea angajează ingineri și manageri de diferite specializări: inginer electronist transporturi, telecomunicații, inginer mașini unelte, inginer mecanic (sudură), inginer producție, inginer TCM; manager proiect, manager produs, manager segment stagiar.

Oferta cea mai mare de locuri de muncă se găsește la categoria studii medii și școală profesională, 480. Se caută agent de securitate, bucătar, casier, cameristă, croitor confecționer îmbrăcăminte, controlor de calitate, dulgher, electrician, gestionar, lucrător comercial, mecanic auto, operator la roboți industriali, ospătar, patiser, șofer, sudor, tâmplar, vânzător etc.

Pentru muncitorii necalificați, sunt disponibile 306 posturi, dintre care cele mai multe sunt pentru: ambalator manual, ajutor bucătar, manipulant marfă, muncitor necalificat în metalurgie, construcții și confecții, dar și pentru sortator produse. 

La punctul de lucru din Aleşd sunt disponibile trei de locuri de muncă, la Beiuş - 54, iar la Salonta - 32. Potrivit datelor furnizate de AJOFM Bihor, la Marghita nu este disponibil niciun loc de muncă.