Ediția a doua a școlii de vară organizată de Inspectoratul Școlar Județean Bihor a început marți, 23 august, şi s-a încheiat ieri, 30 august. Cei 24 de elevi au avut timp de o săptămână un program atractiv care a urmărit asigurarea unei alternative de petrecere a timpului liber, dar şi dezvoltarea de competenţe în comunicare, lucru în echipă, competenţe artistice.

Programul s-a desfășurat la Centrul Ortodox „Vasiliada” din Nufărul, care funcționează în cadrul Fundației Consistoria „Efrem Beniamin” Oradea. Acesta,  pe lângă o bogată și complexă activitate pe plan social, dezvoltă programe educațional-culturale adresate copiilor şi tinerilor. La școala de vară au participat 24 de elevi de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea, Liceul Teoretic German „Friederich Schiller” Oradea, Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea de la ciclul primar și gimnazial.

Şcoala s-a desfăşurat în perioada 23-30 august 2016, în intervalul orar 9.00-13.00, şi a avut un program atractiv care a urmărit asigurarea unei alternative de petrece a timpului liber, dar şi dezvoltarea de competenţe de comunicare, lucru în echipă, competenţe artistice. Profesori de limba şi literatura română, matematică, desen, muzică şi religie au pregătit momente în care elevii să fie actorii principali, toate programele fiind complementare celor dezvoltate în mediul şcolar. Şcoala de vară a urmat taberei de creație organizată în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Asociația Filantropia și Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea la Mănăstirea Izbuc, Poiana Florilor și Voivozi de care au beneficiat 100 de elevi de la ciclul gimnazial și liceal, cu rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare, și se înscrie în seria de programe inițiate și implementate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu instituții și organizații care dezvoltă programe educative şi care vizează elevi de la toate ciclurile de învățământ din județul Bihor, venind în întâmpinarea nevoilor părinților și elevilor.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, în parteneriat cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Episcopia Oradea, Fundația Consistoria Efrem Beniamin Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Liceul de Arte Oradea şi Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea.