În perioada 8 octombrie - 12 decembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bihor va organiza o acţiunea de vizare a permiselor de armă şi a atestatelor de colecţionar, eliberate persoanelor fizice din judeţul Bihor. La acţiune se vor prezenta doar posesorii de arme letale care au efectuat viza în anul 2003 sau au fost autorizaţi pentru prima dată în anul 2003.

Titularii permiselor de armă sunt aşteptaţi la sediile Cluburilor şi Asociaţiilor de vânătoare având asupra lor următoarele: permisele de armă şi armele înscrise în acestea; actul de identitate; permisul de vânătoare şi carnetul de membru vânător vizat pe anul 2007; cererea tip, completată şi semnată inclusiv pe verso;
o fotografie color (4 x 5cm); adeverinţă care să ateste calitatea ce a determinat acordarea autorizării pentru a deţine arma de apărare şi pază; documentele de predare-primire (contract de închiriere) a armelor de apărare şi pază (în cazul în care sunt închiriate de la armurieri autorizaţi); adeverinţă care să ateste calitatea de antrenor sau sportiv categoria I pentru persoanele care deţin arme de tir şi nu sunt vânători autorizaţi; atestatul de colecţionar, în cazul persoanelor fizice care deţin arme de colecţie; certificatul medical tip, eliberat de o unitate sanitară specializată, cu cel mult 6 luni înainte de depunerea cererii; aviz psihologic, din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înainte de depunerea cererii, de către un psiholog autorizat, atestat în condiţiile legii şi certificat de cazier judiciar. În conformitate cu prevederile art. 26 din HG nr. 130/2005 "este scutită de prezentarea certificatului medical persoana care este dotată cu armă de serviciu letală şi poate face dovada îndeplinirii condiţiilor referitoare la starea de sănătate prin prezentarea unei adeverinţe eliberate de angajator sau, în cazul sportivilor şi antrenorilor de tir ori biatlon, eliberat de clubul sportiv sau de federaţia sportivă naţională de specialitate din care fac parte, prin care se certifică faptul că solicitantul a fost examinat din punct de vedere medical şi că a fost declarat apt să poarte şi să folosească arme letale". Formularele pentru cerere-tip şi certificat medical - tip se vor ridica de la sediile Cluburilor şi Asociaţiilor de vânătoare pe a căror rază teritorială domiciliază deţinătorii de arme. Neprezentarea, fără motive întemeiate, la viza permisului de armă atrage revocarea dreptului de port şi folosire a armelor letale.