La fel ca şi echipa de băieţi, formaţia feminină de baschet U CSM Oradea se găseşte într-o situaţie ingrată, fiind aproape sigur că antrenoarea echipei, prof. Adriana Niculescu, va aborda noul sezon competiţional cu un lot alcătuit preponderent din junioare I şi II.


Doar patru supravieţuitoare

Incertitudinea financiară ce panează de câteva luni asupra CS Municipal, situaţie ce a afectat îndeosebi secţia de baschet, va lăsa urme adânci asupra activităţii celor două echipe de baschet, care în campionatul ce stă să înceapă vor avea ca obiectiv principal salvarea de la retrogadare (băieţii) sau evitarea clasării pe ultimul loc în Divizia A (fetele). Neştiind ce buget va avea la dispoziţie, antrenoarea Adriana Niculescu a demarat totuşi pregătirile, bazându-se îndeosebi pe junioarele de la CSU Oradea, jucătoare talentate care au reuşit calificarea în primăvară la turneul final. Printre cele mai cunoscute nume sunt Loredana Ulica, Adina Stoedin, Otilia Oros, Oana Sărăcuţ (jucătoare care în sezonul trecut au prins minute bune în teren la meciurile din prima divizie), cărora li s-au alăturat componentele echipei de junioare II. Chiar dacă multe dintre aceste tinere au dovedit reale calităţi şi posibilitate de progres, marele handicap este lipsa lor de experienţă, fiind greu de crezut că vor face faţă puternicelor teamuri care se bat an de an pentru podiumul primei divizii. Dar, asta avem, cu asta defilăm. Antrenoarea formaţiei rămâne optimistă, fiind fermă în decizia de a intra în luptă chiar şi în asemenea condiţii, important fiind ca echipa să nu dispară: "Noi ne vedem de antrenamente, aşteptăm să vedem dacă ne va sprijini în continuare Primăria Oradea şi dacă vom continua colaborarea cu CSM. Mergem la finele acestei săptămâni la turneul de la Niregyhaza, unul foarte puternic din câte am înţeles, important este ca aceste fete să joace cât mai mult, să se călească pentru dificilele jocuri de campionat ce urmează. Facem două antrenamente pe zi atât la Arena "Antonio Alexe", cât şi pe afară, încercând astfel să suplinim cât de cât absenţa cantonamentului ce ar fi trebuit să-l facem în mod obligatoriu".

"Eu mereu am adus jucătoare, nu le-am vândut altor cluburi"

În ultimele zile, s-a vehiculat un zvon ce susţinea că antrenoarele echipei feminine orădene au solicitat acordarea dreptului de organizare a CE U-18 de anul viitor municipiului Oradea. Profesoara Adriana Niculescu a ţinut să dezmintă aceste zvonuri care, în opinia dânsei, nu fac deloc bine baschetului orădean. "Au apărut nişte zvonuri prin presă cum că noi am fi cerut organizarea Europeneleor de anul viitor, cu scopul ascuns că vom încerca să vindem jucătoare, să le facem o imagine pozitivă. Vreau să precizez că este fals acest lucru, eu mereu am adus jucătoare tinere la Oradea pentru ca să crească echipa şi ele, nu să le vând. Niciodată n-am luat şi nu voi lua cotă parte din vânzarea jucătoarelor. Este o palmă nemeritată dată Federaţiei, care mereu ne-a sprijinit şi cu care am avut întotdeauna relaţii de colaborare foarte bune. Încă nu se ştie nimic despre cine va organiza turneul", a precizat Adriana Niculescu.
O revenire de ultimă clipă s-a produs zilele trecute, când jucătoarea Ana Maria Meszaros s-a reîntors la echipa de la care s-a lansat în baschetul de performanţă. Jucătoarea a evoluat sezonul trecut la CET Govora, dar a decis să revină acasă, dorind ca după acest ultim an de baschet să-şi încheie cariera la echipa de suflet.