Așa poate fi caracterizată evoluția echipei de polo orădene care nu a mai repetat jocul excelent practicat în cadrul turneului preliminar de calificare în Liga Campionilor. În aceste condiții, oarecum de așteptat, formația pregătită de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu și-a împărți victoriile cu una dintre contracandidatele la ocuparea unui loc pe podium. Dubla a contat pentru prima etapă a Superligii Naționale.

Întărită puternic în pauza competițională, de data aceasta cu trei jucători străini experimentați dar și cu orădeanul Andrei Crețu, Corona Sportul Studențesc a reușit să-și adjudece una dintre cele două dispute din Bazinul „Ioan Alexandrescu”. În primul duel, inițiativa a aparținut echipei oaspete care s-a aflat la conducere până la intrarea în secvența decisivă. În ultimele 8 minute, tânăra echipă bihoreană a făcut un joc de excepție reușin să se impună cu 3-0 și astfel să își adjudece victoria. Succesul s-a datorat într-o mare măsură portarului Gojko Pjetlovic care a avut numeroase parade dintre care unele în momemte cheie. Totodată la CSM Digi și-a făcut debutul olandezul Jesse Koopman, jucător care poate ar fi reușit să facă diferența la turneul preliminar al Ligii Campionilor datorită calității pe care o are – șutul de la distanță. La capătul primei încleștări adjudecate de orădeni a existat și un aspect negativ, spaniolul Marc Rocca fiind eliminat după o altercație cu un adversar, astfel el fiind indisponibil pentru cel de-al doilea duel.

Atacul nu a funcționat în jocul al doilea

Cea de-a doua partidă a avut oarecum o desfășurare opusă. Orădenii au început mai bine adjudecându-și primul sfert dar treptat au cedat inițiativa, oaspeții reușind să se impună în cele din urmă grație sfertului decisiv pe care l-au câștigat cu 2-1. Totuși trebuie menționat faptul că gazdele, de la care s-a evidențiat Jesse Koopman cu 5 reușite în cele două dispute, au ratat o sumedenie de ocazii. Așadar una caldă și una rece pentru echipa orădeană care încă se află în căutarea celei mai bune formule de joc. Totuși eșecul din jocul al doilea poate că ar fi putut fi evitat dacă Marc Rocca nu ar fi fost suspendat în urma încasării acelui cartonaș roșu și dacă orădenii s-a fi concentrat mai mult la finalizare.

CSM Digi Oradea - Corona Sportul Studenţesc Braşov 7-5 (1-2, 1-1, 2-2, 3-0) şi 4-5 (2-1, 0-1, 1-1, 1-2)

CSM Digi Oradea: Pjetlovic, Gavriş - Vancsik 2+0, Dobre, Czenk, I. Szabó 1+2, R. Szabó 1+0, Rocca (primul meci), Kováts, Gergelyfi, R. Georgescu, Koopman 3+2, Remeş, Nichita.

Antrenori: Dorin Costrăş și Ciprian Cîmpianu.

Corona Sportul Studenţesc: Dochian, Ş. Abrudan - Albu, Vl. Georgescu 1+0, Bota, Drăghici 1+0, Pantazi, Ivovic 1+0, Vlăsceanu, A. Creţu 0+2, Oanţă 1+0, Jajcinovic, Jerkovic 1+3 (1 din penalty), Jiganea, Buda.

Antrenor: Aurelian Georgescu.