Ieri, în Sala de Consiliu a Universităţii din Oradea, a avut loc festivitatea de încheiere a proiectului internaţional "Together for Europe Through Active Citizenship", care a reprezentat un parteneriat pentru învăţare Grundtving la care au participat, alături de cadre didactice de la Departamentul pentru Perfecţionarea Personalului Didactic din cadrul Universităţii din Oradea, reprezentanţi ai Colegiului din Ostuni - Italia şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar din Ilazingh - Turcia, care au fost parteneri în cadrul proiectului.

Evenimentul a debutat cu premierea oaspeţilor, după care a urmat sesiunea oficială de încheiere a proiectului "Together for Europe Through Active Citizenship", care a avut ca scop promovarea valorilor europene şi deschiderea unui centru de consiliere pentru cetăţenie europeană activă, la care a luat cuvântul prof. Dr. Florica Orţan, coordonatoarea proiectului. Aceasta a explicat celor prezenţi despre implicarea şi modul în care s-a desfăşurat acest proiect ce a debutat în a doua parte a anului 2006 şi a cuprins mai multe vizite de lucru în cele trei ţări partenere. "Am întâmpinat o serie de probleme în organizarea şi desfăşurarea acestui proiect, pe care am dorit să-l abandonez după numai un an, dar rectorul Cornel Antal m-a convins că merită să-l continui şi iată că, după doi ani, am reuşit să-l şi finalizăm", a explicat managerul de proiect Florica Orţan. Acţiunea, desfăşurată pe o perioadă de trei ani, a presupus, de asemenea, dezvoltarea unor activităţi de cercetare în fiecare dintre instituţiile partenere, prin care să se analizeze aspectele negative de la nivelul fiecărei ţări implicate în proiect, organizarea de concursuri şi simpozioane cu referire la tema proiectului şi, nu în ultimul rând, prezentarea studiilor obţinute de reprezentanţii celor trei state la o conferinţă organizată anul acesta în Italia.

La festivitate au fost prezenţi, alături de reprezentanţii instituţiilor angrenate în cadrul parteneriatului, rectorul Universităţii din Oradea - Cornel Antal, cadre didactice ale Universităţii, directorul L.T. "Aurel Lazăr" - Ioan Micu, Cristina Scobiola de la Departamenul de Relaţii Internaţionale din cadrul Univesităţii, inspectorii şcolari generali adjuncţi Nicolae Ungur, Gheorghe Troie şi Viorel Ilea, precum şi alţii.