Tenismanul elveţian Roger Federer şi-a mai trecut în palmares un turneu de Grand Slam la cele 15 câştigate până la Australian Open 2010.  Cap de serie numărul unu, Federer l-a învins duminică la Melbourne cu 6-3, 6-4, 7-6 (13/11), pe britanicul Andy Murray, al cincilea favorit al competiţiei.


Această finală a fost pentru Roger Federer a 22-a din carieră, la un turneu de Grand Slam. Elveţianul a câştigat 16, dintre care patru la Melbourne, în 2004, 2006, 2007 şi 2010. Anul trecut, elveţianul a fost învins de spaniolul  Rafael Nadal.
Tenismanul elveţian Roger Federer a declarat că victoria din acest an are o semnificaţie specială. “Sunt în al şaptelea cer pentru că am câştigat din nou. Am avut din nou, în ultimele două săptămâni, unele dintre cele mai bune evoluţii din viaţa mea. De asemenea, este un moment special, pentru că este prima mea victorie la un turneu de Grand Slam de când sunt tată. Fiicele mele au şase luni. Poate anul viitor se vor afla în tribună la finală, ar fi extraordinar”, a spus Federer (28 de ani).
Andy Murray a plâns în timpul discursului către public, de la finalul meciului. “Felicitări, Roger. Realizările sale în tenis sunt incredibile. Astăzi a fost mult mai bun decât mine, felicitări”, a afirmat Murray, după care a izbucnit în plâns. “Pot să plâng ca Roger. Păcat că nu pot să joc ca el”, a adăugat tenismanul britanic, în vârstă de 22 de ani.

Serena Williams, imbatabilă şi la simplu!
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, cap de serie numărul 1, a reeditat performanţa din 2009 la Australian Open, primul de Grand Slam al anului. Serena Williams (28 de ani) a învins-o, în finala de la Melbourne, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-2, pe Justine Henin.
 În urma acestui rezultat, Serena a câştigat un premiu de 1,85 milioane dolari şi 2.000 de puncte WTA, în timp ce Henin a primit 927.570 de dolari şi 1.400 de puncte WTA. Sportiva americană şi-a adjudecat cel de-al cincilea trofeu Australian Open şi al 12-lea turneu de Grand Slam din carieră. Serena a câştigat la Melbourne şi finala de dublu, alături de sora sa, Venus.
Sportiva americană a câştigat astfel cel de-al cincilea trofeu Australian Open şi al 12-lea turneu de Grand Slam din carieră.
Serena, în vârstă de 28 de ani, rămâne încă departe de recordul de 22 de trofee de Grand Slam, deţinut de australianca Margaret Smith Court, care este urmată în clasament de germanca Steffi Graf (22 de turnee de Grand Slam), de americanca Hellen Wills Moody (19) şi de americancele Martina Navratilova şi Chris Evert (câte 18).
Justine Henin, care a revenit în competiţie la începutul acestui an, după o pauză de 18 luni, a ratat şansa de a realiza o performanţă asemănătoare celei reuşite de o altă jucătoare belgiană, Kim Clijsters, care a câştigat un turneu de Grand Slam, US Open-ul, la numai câteva săptămâni după ce a revenit pe teren, tot după o absenţă îndelungată.

Fraţii Bryan, tot numărul 1 la Melbourne
Fraţii Bob şi Mike Bryan au câştigat, sâmbătă, al optulea lor titlu la dublu la un turneu de Grand Slam, impunându-se şi în finala de la Australian Open. Americanii au fost principalii favoriţi ai întrecerii şi au dispus în finală, cu 6-3, 6-7, 6-3, de perechea alcătuită din canadianul Daniel Nestor şi sârbul Nenad Zimonjici, cap de serie numărul 2.
Cei doi americani s-au impus pentru a patra oară la Melbourne, după reuşitele din 2006, 2007 şi 2009.