Un fapt îmbucurător la acest amical a fost numărul mare de spectatori, peste 200, ceea ce confirmă dacă mai era cazul că reintrarea Şteiului în circuitul fotbalului judeţean era imperios necesară.

 

Un alt aspect care nu trebuie neglijat, ci, din contră, reliefat, este faptul că nu se doreşte ca fotbalul să aibă culoare politică, argument subliniat şi de antrenorul Voicu Popa care a spus că selecţia se va face doar prin valoarea jucătorului şi nu prin alte metode care nu fac cinste sportului. Numărul celor care doresc să evolueze sub culorile alb-albastre ale şteienilor este în continuă creştere şi în acest amical banca gazdelor fiind plină "ochi".

Văşcăuanii, mult mai experimentaţi, au înscris relativ repede prin Haica (13) din lovitură de pedeapsă (0-1) şi au stabilit diferenţa la pauză prin Iovan (31) printr-un gol de generic (0-2). Bondoc (51) şutează la firul ierbii, pentru ca Dumuţa (65) să înscrie în urma unei lovituri de pedeapsă (1-2). M. Merce (75) şutează sec din colţul careului mic, mărind din nou diferenţa (1-3), iar Lazea (86) pune latul la o minge care scutură plasa (2-3) şi gazdele prind din nou curaj. Ştefan (88 şi 89) nu prinde cadrul porţii, iar Bondoc (90+1) trimite milimetric pe lângă bară.

Un meci util ambelor echipe, desfăşurat pe o căldură caniculară care a influenţat un pic ritmul jocului, încheiat cu o victorie la limită a oaspeţilor, dar parcă, totuşi, o remiză ar fi fost mai echitabilă.

În vederea cristalizării lotului, şteienii vor disputa duminică un nou amical, în deplasare cu Viitorul Josani, de la ora 18.00.

C.S.O.: Ilcău - L. Bercea, Clop, Dumuţa, N. Popa, Negrita, Micle, Ştefan, Bondoc, Tocitu, Tat. Au mai intrat: Lazea, C. Pele, D. Pele, Blidar, Heredeu, Boc, Jurcă jr., Ciprian Popa, Ov. Cionca, A. Cionca, Mihuţa. Antrenor: Voicu Popa.

Biharea Vaşcău: Pârle - Tuduce, Fl. Merce, Boca, Fordon, Haica, M. Merce, Bălăcel, Teglaş, Iovan, Bursaşiu. Au mai evoluat: M. Sabău, Lupşe, Micula, Grigoraş, S. Bercea. Antrenor: Ioan Sabău.