Golgeterul Luceafărului a fost ofertat în această iarnă de una dintre candidatele la promovare din liga secundă. Ocupanta locului 2, UTA "Bătrâna Doamnă", a dorit să-l înregimenteze pe Sergiu Arnăutu, dar atacantul de 27 de ani a preferat să rămână la Luceafărul.

 

Chiar dacă momentan echipa orădeană nu-şi poate propune promovarea, aflându-se pe locul 8, la 13 puncte de a doua poziţie promovabilă şi la 12 puncte de baraj, din sezonul viitor obiectivul va fi unul îndrăzneţ. Acesta este unul dintre motivele pentru care Arnăutu a declinat propunerea arădenilor.

"Cei de la Luceafărul au fost foarte corecți cu mine, mi-e greu să plec, mi-ar părea rău să îi las acum, mai ales că, din câte am înțeles, din vară schimbăm și noi obiectivul. Le mulțumesc și celor de la UTA că s-au gândit la mine, am avut ceva discuții în această săptămână, doar că am decis să rămân aici. A contat și părerea familiei, căci ne simțim bine la Oradea. Nu mă sperie nici concurența lui Matei. Dimpotrivă, mă motivează. E un fotbalist bun, va juca cine merită sau, de ce nu, vom juca ambii”, a declarat Arnăutu pentru site-ul sportarad.  

În primele 21 de etape, Arnăutu a marcat 9 goluri, la fel ca şi Marius Matei, atacant transferat de Luceafărul în această pauză competiţională.

Până să ajungă la echipa orădeană, Arnăutu a mai activat la Petrolul, Chimia Brazi, CS Turnu Severin, CS Mioveni, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Tiraspol, Juventus București și FC Baia Mare.