Înainte de Campionatul European de tineret la minifotbal, naţionala sub 21 de ani a României s-a pregătit şase zile la Baza Tineretului din Oradea. La finalul ministagiului, „tricolorii” au susţinut un meci de verificare cu selecţionata Bihorului, câştigat de localnici cu 2-1 (1-0).

 

Naţionalele au adversar serios la Oradea

Victoria bihorenilor coordonaţi de Spiridon Baltsavias nu a fost întâmplătoare. Cu jucători de valoare în componenţă, majoritatea componenţi ai echipei AEK Oradea, locul 3 la ultima ediţie a Campionatului Naţional, Selecţionata Bihorului a învins în toamna anului trecut şi reprezentativa de seniori a României, care apoi avea să câştige Campionatul European din Croaţia pentru a şasea oară consecutiv.

Chiar şi pe o căldură sufocantă, experimentata echipă bihoreană a reuşit să stăvilească elanul şi ambiţia „tineretului”, deschizând repede scorul prin Szeleş (8, 1-0). Fazele s-au succedat la cele două porţi, iar în repriza secundă Chirică (41) a reuşit să egaleze după o intercepţie în preajma careului advers (1-1). Gazdele au fost mai active pe final şi după ce au irosit câteva ocazii, internaţionalul de seniori Szeleş (48) a marcat golul victoriei dintr-o lovitură liberă executată plasat (2-1).

„Echipele naţionale ale României îşi găsesc adversar bun în Bihor. Dincolo de evoluţia selecţionatei Bihorului important e că Oradea a devenit un centru de referinţă în minifotbalul românesc. Echipele care joacă aici au parte de o bază sportivă cu terenuri la standardele cerute de Federaţia Europeană”, ne-a declarat Spiridon Baltsavias, administratorul Bazei Tineretului.

La Oradea va ajunge şi în acest an reprezentativa de seniori a României, care între 15 şi 21 august va face ultimele preparative înaintea Campionatului European din Ungaria.

Selecţionata Bihorului: Marius Popa - Florin Lazăr, Szeleş Tibor, Zeno Bundea, Răzvan Pocian, Sebastian Sfârlea, Răzvan Fărcuţa, Delian Cuc, Zadori Sebastian, Zadori Emeric, Adrian Olariu, Cosmin Letan. Antrenor: Spiridon Baltsavias.

România tineret: Robert Voin, George Antofie - Adrian Lăcătuş, Iulian Năpârlică, Cătălin Anghel, Cătălin Cucuet, Dragan Paulevici, Ion Alexandru, Ciprian Pavel, Florin Ursuleaţă, Rareş Bârză, Andrei Şumălan, Ionuţ Chirică. Antrenori: Dan Grigurean, Miroslav Nicolin.

Arbitri: Laurenţiu Danşa şi Marius Omuţ.

Un orădean în lotul „tricolorilor”

La turneul final din Cehia, România este într-o grupă cu Croaţia, cu care va juca astăzi, de la ora 13.30, cu Bulgaria şi Slovacia, împotriva cărora va juca mâine, de la orele 12.35 şi 16.20. Selecţionata noastră are obiectiv câştigarea Campionatului European. Din lotul „tricolorilor” face parte şi orădeanul Andrei Şumălan (Panoramic), care mai evoluează şi la „fotbal în 11” la Crişul Sântandrei.