În primele două săptămâni ale acestui an, un număr considerabil de persoane vârstnice din municipiul Oradea au solicitat Fundaţiei Ruhama includerea în sistemul de servicii de îngrijiri la domiciliu.

Serviciile de îngrijiri la domiciliu furnizate de Fundaţia Ruhama sunt adresate persoanelor vârstnice care au împlinit vârsta standard de pensionare şi persoanelor cu dizabilităţi care au nevoie de îngrijire medicală sau socială la domiciliu. "În primele două săptămâni ale anului 2008, 11 persoane vârstnice, dintre care patru încadrate într-un grad de handicap, ne-au solicitat sprijinul în vederea includerii lor în programul de servicii la domiciliu. Persoanele pot fi asistate la domiciliu prin asigurarea menajului, curăţeniei, igienei personale, realizarea plăţilor administrative, asigurarea de servicii de kinetoterapie şi masaj medical, administrarea de medicamente şi servicii medicale", a precizat Camelia Bancse, asistent social la Fundaţia Ruhama. Începând cu luna decembrie şi până în prezent, peste 90 de persoane vârstnice şi persoane cu dizabilităţi din Oradea au primit vizita specialiştilor Fundaţiei Ruhama, precum şi a studenţilor din cadrul Asociaţiei Studenţilor Amicus în vederea distribuirii de pachete cu alimente asigurate de Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO). În prezent, 92 de vârstnici sunt asistaţi de Fundaţia Ruhama, 82 din municipiul Oradea şi 10 din Sectorul 5 al municipiului Bucureşti. "Vârstnicii şi persoanele cu dizabilităţi au dreptul la 56 de zile de îngrijiri medicale gratuite, plătite de Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, dacă respectă procedura prevăzută de lege", a mai precizat interlocutoarea.

Totodată, persoanele vârstnice şi cei încadraţi într-un grad de handicap pot solicita sprijin şi informaţii Fundaţiei Ruhama la numărul de telefon: 0259/479454.