Sfânta Noapte a Învierii a adunat din nou credincioşii ortodocşi şi greco-catolici în bisericile şi catedralele orădene. PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic a slujit în Noaptea de Înviere la Catedrala Sfântul Nicolae, iar PS Sofronie Drincec, episcopul ortodox, a fost alături de credincioşii prezenţi la Catedrala episcopală din Piaţa Gojdu.

La miezul nopţii dintre 30 aprilie - 1 mai, mii de orădeni fost prezenţi la bisericile şi catedralele din zona centrală a oraşului, acolo unde preoţi şi episcopi au dăruit Sfânta Lumină. Ca în fiecare an, începând cu anul 2012,  PS Sofronie Drincec s-a rugat alături de credincioşi la Catedrala Învierea Domnului şi Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei. Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în țara noastră, la București, prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al României, de o delegație a Patriarhiei Române, fiind răspândită în întreaga țară. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, prin grija Stavroforei Mina Bădilă, stareța Mănăstirii Sfânta Cruce din Oradea, Sfânta Lumină a ajuns și în Eparhia Oradiei, fiind dusă la parohii și mănăstiri și oferită credincioșilor adunați în sfintele lăcașuri. Şi duminică, 1 mai, Sânta Liturghie a Învierii Domnului a fost săvârșită de către PS Sofronie, Episcopul Oradiei, în catedrală, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, în prezența a sute de credincioși din urbea de pe malurile Crișului Repede, care au participat cu bucurie la hramul noii Catedrale Episcopale din Oradea.

Noaptea de Înviere a adus Lumină şi speranţă şi credincioşilor greco-catolici. La Catedrala Sfântul Nicolae, slujba a fost oficiată de PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic al Oradiei. Acesta l-a avut ca invitat pe Preasfinţia Sa László Böcskei, episcop romano-catolic al Diecezei de Oradea. La miezul nopţii, cei doi episcopi au ieşit în faţa Catedralei, unde s-a citit Sfânta Evanghelie de la Matei 28, 1-15, având ca punct central: "Hristos a Înviat".

În Duminica Sfintelor Paşti, slujba a fost de asemenea oficiată de PS Bercea, alături de un sobor de preoţi. Sfânta Evanghelie a fost citită în mai multe limbi, ca un semn al vestirii Evangheliei Domnului Isus cel Înviat la toate popoarele, astfel a fost citită Sfânta Evanghelie în limba română de către părintele diacon Graţian Guiaş, părintele diacon Leon Cosma în limba ebraică, părintele Ovidiu Duma în limba franceză, părintele Alexandru Buzalic în limba slavonă, părintele Traian Dobrată în limba latină, părintele Mihai Tegzeş în limba greacă, părintele Doru Popovici în limba engleză, părintele Emil Bandici în limba germană.

Preasfinţia Sa Virgil Bercea a dat citire scrisorii pastorale la mărita Sărbătoare a Învierii Domnului, iar la sfârşitul Sfintei Liturghii, a uns cu untdelemn sfinţit pe toţi credincioşii prezenţi.