Conferinţa de presă de la LPS Bihorul a avut ca subiect principal rezultatele obţinute de sportivii liceului în competiţii naţionale în săptămâna 24-31 martie. Au dialogat cu presa sportivă locală directorul LPS Bihorul, prof. Dan Matei, directorul adjunct al aceleiaşi instituţii, prof. Lucian Stance şi unul dintre antrenorii secţiei de lupte, prof. Nelu Pop.

După ce a prezentat reuşitele lepesiştilor în competiţiile de baschet, fotbal, lupte greco-romane şi volei, prof. Dan Matei şi-a manifestat încă o dată nemulţumirea faţă de indiferenţa autorităţilor locale faţă de unele dintre proiectele legate de dezvoltarea infrastructurii Liceului cu Program Sportiv Bihorul, amânate sine die. "Nu pot să înţeleg de ce atâta indiferenţă faţă de dezvoltarea unei unităţi şcolare de performanţă. N-am să înţeleg de ce la alţii se poate, iar la noi nu. Exemplul oferit de Debreţin este grăitor, acolo s-au găsit resurse pentru finanţarea unor proiecte care au modernizat liceul sportiv şi l-au adus la standarde deosebite, la noi tot tergiversăm şi căutăm motive să nu dăm bani. Nu voi renunţa însă, sper ca în final să găsesc înţelegere şi sprijin pentru finalizarea acestor proiecte", a precizat directorul LPS Bihorul. Profesorul Lucian Stance a punctat câteva aspecte legate de turneul semifinal de baschet rezervat echipelor Under-18, care se va desfăşura la Oradea în intervalul 1-5 aprilie, partidele fiind programate zilnic de la orele 16.00, respectiv 17.45, cu excepţia zilei de sâmbătă, când orele vor fi 12.00 şi 13.45, motivul fiind că după-amiază aici se va disputa meciul de baschet masculin dintre CSM Oradea şi BCM Târgu Mureş, din ultima etapă a Diviziei A.
Antrenorul Nelu Pop s-a declarat relativ mulţumit de reuşitele elevilor săi la Naţionalele de juniori I de la Piteşti, unde Szücs Laszlo a devenit campion naţional, la categoria 74 kg, dar şi-a exprimat dezamăgirea pentru felul ciudat în care arbitrii au decis eliminarea sportivului Tamas Andrei în semifinale. "Aveam şanse la încă o medalie, dar la o decizie aiurea, Tamas s-a enervat şi a comentat, arbitrii au zis că a înjurat şi l-au eliminat din concurs, astfel că n-a luat nico medalie. Este frustrant când munca unui sportiv de lot naţional este risipită în câteva secunde de o decizie cel puţin ciudată a unor arbitri, nu ştiu dacă pentru interesele cuiva, dar oricum nu se face aşa ceva", a răbufnit antrenorul echipei orădene de lupte greco-romane.