DJ-ul olandez Armin van Buuren a ținut zecile de mii de fani de pe Cluj Arena în „A state of Trance”, timp de aproape cinci ore. Armin van Buuren a ajuns cu avionul personal în România și a intrat pe scenă duminică la ora 2.30 a.m. El a declarat fanilor că UNTOLD este unul dintre festivalurile sale preferate. Vibrația publicului l-a făcut să nu se oprească din mixaj nici la răsărit. Show-ul artistului s-a încheiat abia aproape de ora 7.00 a.m.

 

Show-ul lui Armin van Buuren a fost printre cele mai așteptate din cadrul ediției din acest an a festivalului clujean Untold. Iar DJ-ul olandez nu a dezamăgit. A mixat până după ora 07.00 dimineața, iar la final le-a mulțumit zecilor de mii de fani prezenți înfășurându-se în steagul României și afișând pe ecranele gigant de pe Cluj Arena mesajul: „I embrace Romania”. Povestea s-a încheiat cu un foc de artificii. Armin van Buuren s-a aflat pentru a doua oară consecutiv la Untold și și-a început show-ul cu întârziere fiindcă venea direct de la un concert susținut la Helsinki. „Aici a fost unul dintre concertele mele preferate de anul trecut. Cluj, credeți că putem face un show mai bun anul acesta?” Dacă în 2015 a stat mai bine de două ore peste programul alocat, iar la final a fost vizibil emoționat de feedback-ul primit din partea fanilor români, anul acesta prestația olandezului a întrecut orice așteptări: încă de la ora 04.00 mașinile oficiale erau pregătite să-l ducă la aeroport, însă 07.00 dimineața l-a găsit tot pe scenă. „Am ajuns târziu la Cluj, din Helsinki, din cauza unor probleme cu pașaportul, dar nu mă așteptam să fiu pe scenă timp de patru ore. Petrecerea nu o fac DJ-ii. O faceţi voi, publicul”, a spus artistul, lângă scenă și în tribunele arenei mai fiind încă prezenți peste 40.000 de fani care dansau.

Armin van Buuren este un nume important pe scena trance, atât ca DJ, cât și ca producător. Interesul său pentru muzica electronică a apărut încă din copilărie, el intrând în posesia primului sampler încă de la 14 ani. Primul său hit a fost Blue fear, lansat în 1995 sub Cyber Records. De atunci au urmat o serie întreagă de producții ce au pătruns în clasamentele muzicale internaționale. În plus, el a colaborat cu Tiësto pentru proiectele Major League și Alibi și a produs piesa Exhale alături de Ferry Corsten. Începând din anul 2000, Armin a lansat seria de compilații AVB, care s-au bucurat de succes la public. Un an mai târziu, olandezul și-a început propria emisiune de radio, intitulată A State of Trance, în timpul căreia își făcea cunoscute creațiile. De-a lungul carierei Armin van Buuren a concertat în peste 25 de țări, beneficiind de sprijinul lui Dave Lewis. De curând, el a prezentat un set de nouă ore pentru Dancetheater din Haga. Printre locurile în care mixează constant se numără Passion, Godskitchen, Gatecrasher și Slinky - Marea Britanie, Glow - Washington și Ibiza. În luna mai a acestui an, artistul și-a lansat la Amsterdam cel de-al 6-lea album de studio, „Embrace”.

Zeci de mii de tineri au petrecut toată noaptea la show-urile organizate pe cele opt scene de la UNTOLD 2016, iar ziua s-au relaxat în spațiile special amenajate pentru ei. În Parcul Central din Cluj-Napoca, unii au adormit în hamace, alții au ales să se distreze. S-au dat cu tiroliana, s-au fotografiat cu personaje de poveste, au făcut sport și au gustat pălinca și slănina din colțul cu mâncare tradițională românească.