Campioana României încearcă în această seară, la Arena „Antonio Alexe”, de la ora 20.15, să ducă semifinala în joc decisiv, după ce şi-a adjudecat meciul 3 cu (26-9, 19-22, 11-12, 13-16). La capătul unui prim sfert de excepţie, care a fost până la urmă hotărâtor în economia partidei, CSM CSU a învins pentru prima dată U BT, după şapte eşecuri consecutive.

Evoluţia constant bună din primele jocuri disputate în Sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca nu avea cum să nu dea roade în propria arenă, unde aproape 2.000 de spectatori şi-au încurajat frenetic favoriţii. Startul partidei a fost de vis, orădenii reuşind ceva ieşit din comun în faţa unei formaţii preum U BT. Să înscrii nu mai puţin de 26 de puncte şi să încasezi doar 9 arată hotărâre, valoare şi caracter la nişte jucători în care Cristian Achim a avut mereu încredere. Precum spunea şi tehnicianul în conferinţa de presă ce a urmat partidei, CSM CSU a avut o evoluţie perfectă din punct de vedere defensiv (doar 59 de puncte încasate) în faţa unei echipe care dispune de jucători atât de valoroşi. Da, se poate vorbi şi de neinspiraţie la finalizare pentru baschetbaliştii echipei oaspete, dar motivul principal pentru care U BT a marcat atât de puţin este pentru că CSM CSU s-a apărat extrem de bine. Evoluţia entuziasmantă a continuat şi în debutul sfertului al doilea, atunci când orădenii s-au distanţat, incredibil, la 24 de puncte (36-12 în minutul 14). Totuşi, până la pauză, formaţia clujeană a reuşit să reintre în joc, astfel că la jumătatea partidei tabela de marcaj indica o diferenţă de 14 puncte (45-31).

Tandemul Zeno - Barnette, de neoprit

Sfertul al treilea poate fi caracterizat drept modest din punct de vedere al realizărilor, cele doar 23 depuncte marcate în total fiind elocvente în acest sens. Cursa de urmărire a oaspeţilor a avut efect, astfel că, din cele 24 de puncte mai rămăseseră doar 8 (49-41) în minutul 28. Totuşi, pănă la terminarea părţii a treia, CSM CSU a mărit ecartul la 13 puncte. Secvenţa decisivă i-a ţinut cu sufletul la gură pe fanii roş-albaştrilor, băieţii pregătiţi de Mihai Silvăşan reuşind să se apropie la doar 5 puncte (64-59) în minutul 38. Coşul (de 3 puncte) care practic a decis soarta partidei a fost marcat de Martin Zeno, astfel că seria va avea nevoie de cel puţin încă un meci pentru a decide echipa calificată în finala Ligii Naţionale. De menţionat prestaţia foarte bună avută de Martin Zeno şi Sean Barnette, cei doi americani înscriind împreună 44 de puncte şi demonstrând astfel că, atunci când e nevoie, pot practica baschetul la cel mai înalt nivel.

CSM CSU Oradea: Zeno 24 puncte (2×3p), Barnette 20 (1), Ţîbîrnă 4, Franklin 2, Mandache 2, Petrişor, Nicoară 5, Denison 6, Pasalic 6, Nicolescu, Pop. Antrenor: Cristian Achim.

U BT Cluj-Napoca: Dykes 9 (1×3p), Moldoveanu 5, Barro 16, Adamovic 10 (2), Rasic 12 (3), Pustozvonov 4, Török, Kuti 3 (1), Tóth, Jucan. Antrenor: Mihai Silvăşan.