Un autoturism al Serviciului Poliţiei Rutiere care deserveşte Poliţia Oraşului Aleşd a fost izbit în plin de un microbuz. Impactul dintre cele două autoturisme a fost violent, mașina de poliție suferind daune serioase.

 

Un bărbat de 51 de ani, din Valcău de Jos, Sălaj, în timp ce conducea un microbuz, sâmbătă, 9 iunie, la ora 18.15, pe DN 1, în Cornițel, nu a adaptat viteza la condițiile de drum (ploaie). Astfel, într-o curbă la dreapta, a intrat în derapaj, a pătruns pe contrasens și a acroșat o automobilul de poliție condusă regulamentar din sens opus de un poliţist de 41 de ani, din Aleșd. În urma accidentului, atât agentul de poliție, cât și un tânăr de 15 ani și o femeie de 23 de ani, ambii din comuna Valcău de Jos, Sălaj, pasageri în microbuz, au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora nu s-a impus spitalizarea. Agentul era în timpul serviciului și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. (Foto: Infotrafic România)

 

Unul băut versus unul fără permis!

În timp ce conducea un autoturism pe o stradă laterală, pe drumul comunal 146, în Cuzap, un bărbat de 30 de ani, nu a acordat prioritate de trecere la intrarea în drumul principal, intrând într-un moped. Accidentul s-a produs sâmbătă, 9 iulie, la ora 09.00. Mopedul era condus pe drumul cu prioritate de un bărbat de 54 de ani, din Popești, care nu posedă permis de conducere. În urma accidentului, conducătorul mopedului a suferit leziuni ușoare. Testat cu aparatul etilo-test, poliţiştii au constatat că bărbatul de 30 de ani care conducea autoturismul prezenta o concentrație alcoolică de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările.

 

Doborâtă de pe bicicletă de... portieră

Duminică, 10 iulie, la ora 08.44, în Piața Ferdinand din Oradea, un bărbat de 36 de ani, din Gepiu, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat la deschiderea portierei din partea stângă după efectuarea manevrei de parcare, acroșând cu portiera autoturismului o femeie din Biharia, care circula pe bicicletă. În urma evenimentului rutier, biciclista a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital.

 

Lovit de maşină în Chişcău

Tot duminică, 10 iulie, la 20.30, în Chișcău, o femeie de 28 de ani, din Pietroasa, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat, din neatenţie, un pieton. În momentul acroșajului, victima, un bărbat de 85 de ani, din Chișcău, circula pe carosabil, în aceeași direcție de deplasare. În urma accidentului, victima a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Poliţiştii continuă cercetările.