După 1-1 la Praga, Steaua a jucat încântător la Bucureşti cu Sparta, de care a dispus cu 2-0, şi s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, ultimul obstacol înainte de faza grupelor.

 

La fel ca în tur, Stanciu a fost decisiv, concretizând superioritatea echipei sale în minutele 31 şi 62 cu execuţii spectaculoase din afara careului. Pe lângă şansa de a ajunge în grupele celei mai importante competiţii internaţionale, Steaua este sigură de prezenţa în grupele Ligii Europa în eventualitatea în care ar fi eliminată în play-offul Ligii Campionilor. Deocamdată, gruparea stelistă şi-a asigurat peste opt milioane de euro după eliminarea vicecampioanei Cehiei, sumă care ar putea creşte semnificativ în funcţie de performanţele sportive din acest sezon european. Spre exemplu, dacă ar ajunge pe tabloul principal al Ligii Campionilor, Steaua ar fi sigură de primirea a minimum 20 de milioane de euro...

În barajul pentru grupe, steliştii vor da peste una dintre următoarele cinci echipe: Manchester City, FC Porto, Villarreal, Borussia Monchengladbach şi Ajax Amsterdam. Tragerea la sorţi are loc astăzi, de la ora 13.00 (Sport.Ro).

Steaua: Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Achim (Muniru 64), Pintilii - Adi Popa, Stanciu (Aganovic 81), Hamroun - Golubovic (Tudorie 89).

Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Sparta: Bicik - Brabec, Yacha, Kadlec - Zuhastel, Costa, Frydek, Dockal, Konate - Lafata (Marecek 83), Sural (Julis 65).

Antrenor: Zdenek Scasny.