Traian Băsescu a ajuns la Oradea în cursul serii de vineri, alături de liderii PD Emil Boc, Sulfina Barbu, Vasile Blaga sau Elena Udrea. Preşedintele şi soţia acestuia au plecat de la aeroport direct la hotelul unde au fost cazaţi, fără a face declaraţii presei.

La Hotelul Continental, Băsescu a fost surprins de un grup de turişti britanici şi un altul de nigerieni, şeful statului acceptând să facă fotografii cu aceştia. Un om de afaceri din Londra, Ben Hughes, le-a spus jurnaliştilor că nu a mai văzut niciodată un politician atât de popular şi accesibil, fiind surprins de ieşirea în public a lui Băsescu. Şeful statului a mers apoi pe jos până în faţa Primăriei, pentru a urmări un spectacol susţinut de Loredana Groza şi Direcţia 5. Până să ajungă la cortul unde era aşteptat, Traian Băsescu s-a plimbat prin mulţime şi a fost asaltat de orădenii care au dorit să îl fotografieze sau să îl salute. Aşa cum obişnuieşte, preşedintele s-a oprit de mai multe ori în mijlocul cetăţenilor, spre disperarea agenţilor Serviciului de Protecţie şi Pază, care s-au chinuit toată seara să îl păzească pe şeful statului nu atât de miile de oameni din Piaţa Independenţei, ci mai degrabă de ziariştii orădeni şi de aparatele de fotografiat. Deşi nu a făcut nici o declaraţie în faţa jurnaliştilor, preşedintele a fost dispus să stea minute în şir de vorbă cu cetăţenii care l-au aşteptat, să le strângă mâna şi să îi salute. Cuplul prezidenţial a luat o gustare în cortul amplasat în faţa Primăriei municipiului Oradea, după care a făcut o altă "baie" de mulţime, în drum spre scenă. Şeful statului s-a urcat pe scenă şi s-a adresat celor aproximativ patru mii de orădeni aflaţi în Piaţa Centrală din Oradea, spunându-le că nu vrea să ţină un discurs, însă i-a asigurat că, aşa cum a venit ca primar al Capitalei, vine ca preşedinte al României şi va veni şi atunci când nu va mai fi preşedinte, pentru că-i place mult printre ei. Traian Băsescu şi-a încheiat cuvântul spunând: "Şi să dea Dumnezeu să trăim bine!".

După cele câteva cuvinte adresate publicului, preşedintele a fredonat un refren alături de Loredana Groza. Traian Băsescu a asistat la concert circa o oră, după care s-a îndreptat spre aeroport cu direcţia Bucureşti, ieri acesta fiind prezent la Iaşi, de ziua Sfântei Cuvioase Parascheva.