Alte două femei, ambele din Republica Moldova, au încercat să iasă ilegal din România prin PTF Borş, cu ajutorul a două cărţi de identitate româneşti. Pentru fapta săvârşită, poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor două dosare penale.

Duminică noaptea, pe sensul de ieşire din ţară, în PTF Borş s-au prezentat la controlul de frontieră două femei care s-au legitimat cu cărţi de identitate româneşti. În urma verificării documentelor de identitate, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele care s-au prezentat la control nu sunt unele şi aceleaşi cu cele din fotografiile aplicate în cărţile de identitate, fapt pentru care s-a trecut la verificarea amănunţită a bagajelor. Aşa au fost găsite două paşapoarte moldoveneşti, aparţinând
celor două femei. Din verificările efectuate a rezultat că acestea se numesc, în realitate, Svetlana T., de 25 de ani şi Natalia D., de 19 ani, intrate legal în România, la data de 27 noiembrie a.c. Intenţionând să ajungă în Italia şi neposedând viză de intrare în Spaţiul Schengen, moldovencele au luat legătura cu o conaţională a cărei identitate nu o cunosc, care le-a promis ajutor. Imediat după intrarea în România, femeile au fost contactate de un bărbat, ce s-a recomandat a fi prieten cu conaţionala lor, care le-a spus să vină în Suceava. Cele două s-au întâlnit cu bărbatul în Suceava şi după două zile, pe data de 30 noiembrie, acesta le-a înmânat cărţile de identitate româneşti, documentele primite urmând să le servească la ieşirea ilegală din România. Odată intrate în posesia actelor româneşti, cele două femei s-au îmbarcat într-un autocar cu destinaţia Italia cu care s-au prezentat la ieşirea din ţară în PTF Borş. În cazul în care reuşeau să ajungă pe teritoriul italian, urmau să achite conaţionalei lor sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro. Având în vedere cele constatate, femeilor li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.