În acest an, tradiţionala tabără de creaţie, organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor (CJCPCT), s-a desfăşurat în perioada 21-27 august, în minunatul peisaj al Văii Brătcuţei. Cu acest prilej, artişti amatori şi profesionişti, din Oradea, judeţ, dar şi din Ungaria, s-au reunit pentru a petrece împreună o săptămână de muncă creativă, ce s-a concretizat în peste 50 de lucrări, majoritatea peisaje, dar şi cu tematică abstractă.

"Am avut parte de locuri frumoase, timp însorit şi artişti minunaţi, cu poftă de lucru. Oaspeţii noştri din ţara vecină, veniţi în cadrul unui schimb cultural, s-au adaptat fără probleme în colectiv. Ne-am simţit toţi foarte bine, singurul nostru regret fiind că zilele au trecut prea repede pentru cât am fi vrut să realizăm", ne-a declarat coordonatoarea acţiunii, Anca Popescu Raţiu, consultant artistic de specialitate la CJCPCT Bihor. Artiştii participanţi la tabără au fost: Katona Erzsebet şi Durucsko Zsolt, din Ungaria, iar din Oradea şi judeţ: Cristina Popon, Kovacs Tiberiu, Tikosi Zoltan, Ioan Domocoş, Nicolae Adel, Teodor Frâncu, Ovidiu şi Horea Sălăgean, respectiv Anca Popescu Raţiu. Cele 50 de lucrări au fost realizate în stiluri şi tehnici diferite, de la ulei pe pânză la grafică şi acuarelă, lucrări aflate în diverse faze de execuţie, unele urmând a fi finalizate în atelierele personale ale artiştilor. "Vreau să evidenţiez participarea de excepţie a cunoscutului pictor Ovidiu Sălăgean, un om prietenos şi modest, în pofida consacrării artistice de care se bucură", a mai spus Anca Popescu Raţiu, adăugând că între invitaţii din Ungaria şi restul grupului s-au legat prietenii şi s-au făcut promisiuni de revedere şi în alte tabere de creaţie.
Concretizarea demersului artistic din acest an, de pe Valea Brătcuţei, va fi, probabil, expunerea lucrărilor în expoziţiile în aer liber din cadrul Toamnei Orădene.