FC Bihor Oradea - "U" Cluj-Napoca 0-1 (0-1)

Jucătorii de la FC Bihor Oradea au evoluat diametral opus în cele două reprize ale partidei cu "U" Cluj-Napoca, din cadrul etapei a III-a a seriei secunde din Liga a II-a la fotbal. Din păcate, jocul slab prestat în primul mitan avea să-i coste pe jucătorii orădeni, care au pierdut la finalul celor 90 de minute cu 1-0 (1-0). Victoria "şepcilor roşii" a fost una norocoasă, ţinând cont de numărul mare al ocaziilor irosite de fotbaliştii pregătiţi de Ioan Petcu. Fotbalul se joacă însă pe goluri şi ratările te costă în marea majoritate a cazurilor, iar "roş-albaştrii" au simţit acest lucru pe pielea lor.

Marcator: Machado 39
FC Bihor Oradea: Pascal - Ţârcă, Tânc, Muscă, Kelemen (46 Balla) - Fl. Pop, Filip, C. Bucur (62 S. Ban), Floruţ - Lukacs (81 C. Străuţ), Lupaşcu. Antrenor: Ioan Petcu.
"U" Cluj-Napoca: Huţan - Unguruşan, Szilaghi (83 Niţu), Teuşan, Iuhas - Bucşa, R. Iacob, Ad. Popa, Ţene - Voican (85 Baiano), Machado (58 Lemnaru). Antrenor: Marius Popescu.
Cartonaşe galbene: C. Bucur, Kelemen, Lupaşcu, Ţârcă / Bucşa, Voican.
Arbitri: Augustus Constantin (Rm. Vâlcea) - centru - Dan Ilieş (Braşov) şi Tunyogi Ferencz (Zalău) - asistenţi. Observatori: Mircea Axente şi Flavius Domide (ambii din Arad).

După o primă jumătate de oră de tatonare, jocul s-a mai încins. În minutul 32, banca oaspeţilor a fost aruncată în aer: Ad. Popa a centrat de pe dreapta, Machado a reluat în plasă dar tuşierul a semnalizat că anterior centrării mingea a depăşit terenul de joc, spre deziluzia băncii clujene. La faza următoare, Lukacs a şutat de la distanţă, Huţan a scăpat balonul din mâine, printre picioare, dar în cele din urmă a reuşit să-l reţină pe linia porţii. În minutul 36, Ad. Popa trimite un "trasor" de la circa 35 m, dar Pascal are noroc, balonul lovind transversala. Peste doar trei minute, Unguruşan a centrat de pe dreapta, iar Machado a marcat cu capul din 8 m, cu toată opoziţia lui Pascal, care deviază puţin balonul (1-0). După un şut expediat de la 16 m de C. Bucur, puţin pe lângă poartă, Machado şi-a demonstrat încă o dată valoarea în prelungirile primei reprize când, după o acţiune personală de toată frumuseţea a şutat din întoarcere la colţul scurt, de la circa 14 m, iar Pascal a respins spectaculos în corner.
Introdus la pauză de antrenorul Petcu, Balla a înviorat jocul gazdelor, mai ales pe partea dreaptă. În minutul 48, Balla a centrat de pe dreapta, Lupaşcu a reluat printr-o "foarfecă" laterală, milimetric pe lângă stâlpul din stânga lui Huţan. Peste şase minute, C. Bucur execută o lovitură liberă din colţul careului de 16 m, lateral dreapta, dar Lupaşcu, deşi scăpase de marcaj, trimite incredibil peste transversală din 4 m, poziţie centrală. După ce Lukacs trimite cu capul în braţele lui Huţan, Ţârcă şutează de la distanţă, dar nu "prinde" spaţiul porţii adverse. Trimis în teren în locul neinspiratului C. Bucur, S. Ban şutează puternic de la circa 22 m, obligându-l pe Huţan să reţină în doi timpi. Peste un minut, Ţârcă şutează de la 20 m, lateral dreapta, balonul se scurge prin faţa porţii adverse, fără ca Lupaşcu, aflat la 4 m, să reuşească să-l împingă în plasă. Cu trei minute înainte de finalul jocului, o acţiune a doi "mânji" din echipa orădeană aruncă spectatorii în aer: Floruţ scapă pe partea stângă, centrează ideal pentru Balla, dar reluarea acestuia, din 7 m, trimite balonul peste transversală.
FC Bihor Oradea a pierdut la limită jocul cu "U" Cluj-Napoca şi, ajunsă la -4 la "adevăr", echipa pregătită de Ioan Petcu va trebui să încerce să "repare" câte ceva în deplasarea de la Turda.