19 mai 2017, o zi frumoasă, cu mult soare, a oferit celor de vârsta a treia ocazia aniversării a 65 de ani de activitate și funcționare nentreruptă a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Oradea, CARPO.

         

Ajutată cu mărinimie de Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizația și-a serbat existența prin două momente: o ședință festivă, cu participarea unui număr de 140 de invitați, membri ai Casei, urmată de festivitatea desfășurată în sala primitoare a Filarmonicii de Stat Oradea. Sărbătorirea a fost onorată de reprezentați ai autorităților, directori executivi ai unor fundații cu atribuții în domeniul asistenței și incluziunii sociale și de prezența fericită a Preasfințitului părinte dr. Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei.

Un scurt istoric al asociației, prezentat de doi cunoscuți și apreciați tineri, actorul Răzvan Vicoveanu și realizatorul de emisiuni TV Bogdan Băcilă, a fost urmărit cu interes și nostalgie de toți cei prezenți. Au ascultat cu emoție un fragment de epocă, o mărturie despre ceea ce, de la înființare, Casa lor de ajutor a oferit vârstnicilor orașului. Nu au lipsit nici referirile la planurile de viitor, gândite cu generozitate, în interesul membrilor.

Acordarea Diplomelor de Excelență a prilejuit alte clipe de satisfație. Într-un gest simbolic, la a 65-a aniversare a existenței organizației, 65 de membri și colaboratori au fost răsplătiți pentru dăruirea cu care au muncit în folosul persoanelor în vârstă.

Pentru deosebita bunăvoință cu care răspunde solicitărilor, printre cei care au primit Diplomă de Excelență s-a aflat și Preafințitul părinte dr. Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei.

Cuvintele prin care Domnia Sa a mulțumit pentru gest și a binecuvântat veteranii unor timpuri deloc ușoare au impresionat prin erudiție, căldură sufletească, prin recunoștință și încurajare, înseninând inimile tuturor. Pentru final, organizatorii au oferit un dar, așteptat și mult apreciat de cei prezenți: spectacolul Ansamblului Artistic Profesionist „Crișana”.

Întâmpinați cu bucurie și admirație, membrii ansamblului, conduși de directorul artistic Leontin Ciucur, prin minunata lor interpretare, dăruiră veselie și încântare, readucând ascultătorilor amintiri dragi din tinerețe. Osteneala cerută de realizarea și desfășurarea unui asemenea eveniment merită mulțumire și prețuire din partea sărbătoriților.

Bucuroasă participantă la aniversare, doresc activității CARP Oradea trăinicie îndelungată și realizări spre mulțumirea vârstnicilor!

Ana APOSTOLESCU