Cu un palmares de o victorie, un rezultat de egalitate și o înfrângere, vicecampioana României la polo s-a clasat pe locul al treilea în cadrul Memorialului „Nicolae Rujinschi”, desfășurat la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu, ultimul prilej de verificare înaintea debutului în cupele europene. Competiția a fost câștigată de Spandau Berlin, campioana Germaniei.

 

Fără emoții cu Galatasaray

În condițiile în care evenimentul a avut un caracter amical, cel mai important joc al orădenilor a fost duelul cu turcii de la Galatasaray, adversari cu care se vor reîntâlni și în cadrul primului turneu de calificare în grupele Ligii Campionilor ce va debuta vineri la Oradea. Elevii lui Kadar Kalman au obținut un succes clar, soarta partidei nefiind pusă niciun moment la îndoială. CSM Digi a învins cu 9-5 (3-2, 2-1, 3-0, 1-2), fiind de altfel singurul succes de la acest turneu memorial. În precedenta partidă, orădenii terminaseră la egalitate, 11-11, cu Spandau Berlin. În duelul cu echipa din Istanbul, CSM Digi a punctat prin: Andrei Prioteasa şi Max Costa 2 goluri, Mihnea Gheorghe, Tiberiu Negrean, Nicolae Diaconu, Mateja Asanovic şi Istvan Szabo câte unul. Tot în etapa a doua, Spandau Berlin a trecut de CN Marseille cu scorul de 12-6.

Pe muchie de cuțit cu campioana Franței

În primul joc din ultima rundă, campioana Germaniei s-a impus cu 8-6 în duelul cu Galatasaray. În ultimul meci al turneului, CSM Digi a avut parte de un duel extrem de echilibrat cu campioana Franței, CN Marseille. În cele din urmă, oaspeții au reușit să se impună cu scorul de 8-9 (2-4, 4-2, 2-2, 0-1). După cum o arată și rezultatul, cele două formații au mers practic „umăr la umăr”. După primele trei sferturi tabela de marcaj indica egalitate, 8-8. Jocul a fost decis de singurul gol marcat în secvența decisivă, reușită care i-a aparținut fostului fundaș al orădenilor, Dusan Markovic. Dintre băieții lui Kadar Kalman s-a remarcat Tiberiu Negrean, autorul a 4 goluri. Au mai înscris Diaconu, M. Chioveau, M. Costa şi R. Georgescu câte un gol. Așadar, în cadrul ultimului turneu de verificare de dinaintea startului sezonului oficial, CSM Digi s-a clasat pe locul al treilea într-o competiție în care „rezultatele au contat mai puțin, primordială fiind integrarea celor cinci juniori care au participat la CE U19 dar și exersarea unor aspecte tactice” după cum a declarat antrenorul secund, Gheorghe Dunca. Așadar, la finele turneului, clasamentul a arătat astfel: 1. Spandau Berlin - 7 puncte, 2. CN Marseille - 6 puncte, 3. CSM Digi Oradea - 4 puncte și 4. Galatasaray Istanbul - 0 puncte.