Stadion: Luceafărul

Teren: alunecos

Spectatori: cca. 200

Au marcat: Roşu 14, 45+2 (11 m), Arnăutu 32 (11 m) / Buduroi 42

Luceafărul Oradea: E. Pap – Balea, Hlinca, Moga, Ban – Feher – Roşu, Bedea, Păcurar (90 Balla), Zs. Lukacs (87 Costea) – Arnăutu (78 Cr. Cigan). Antrenor: Cristian Lupuţ

Metalul Reșița: Kololo – Ov. Dănănae, R. Petre, Cr. Dima, Cr. Ionescu, Dr. Matei (46 R. Chira), E. Matei (65 Selishta), Borţoneanu, Skaparas, Buduroi (65 Oancea), R. Pădureţu. Antrenor: Mihai Stoica

Cartonașe galbene: Roşu 77 / Kololo 32

Cartonaşe roşii: Balea 24 / Cr. Dima 45+1

Arbitri: Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – Mihăiţă Necula şi Dragoş Baluna (ambii din Bucureşti), rezervă Ioan Adrian Păuşan (Crişeni – Sălaj)

Evenimentele din ultima săptămână nu par a fi afectat stabilitatea echipei Luceafărul care s-a impus pe teren propriu, după cum era de așteptat, în fața formației Metalul Reșița, cu scorul de 3-1 (3-1) într-o partidă care a contat pentru etapa a 16-a din campionatul Ligii a II-a.

Istoricul acestui joc s-a scris exclusiv pe parcursul primei reprize, perioadă în care nu doar că s-au marcat toate cele patru goluri, dar s-au consemnat două eliminări și s-au dictat două lovituri de pedeapsă. Așa după cum o arată și pozițiile din clasament, bihorenii porneau cu prima șansă într-un joc desfășurat pe o vreme neprielnică fotbalului. Scorul a fost deschis în minutul 13, atunci când Ionuț Ban l-a angajat excelent pe Roșu care, de la 12 metri de poartă, l-a executat pe Kololo. Cel de-al doilea evenimnet important s-a petrecut în minutul 24, în apropierea centrului terenului, atunci când, la un duel aerian între Balea și Buduroi, arbitrul de rezervă i-a semnalizat „centralului” o presupusă lovitură cu cotul aplicată de bihorean jucătorului oaspeților. Ovidiu Mazilu nu a stat pe gânduri și l-a eliminat, ușor, pe Balea, situație care aducea „nori negri” peste stadionul din Sînmartin. Din fericire lucrurile au mers bine pentru „luceferi” astfel că, în minutul 31, gazdele au primit lovitură de la 11 metri după ce Răzvan Petre a avut o intervenție neregulamentară asupra lui Roșu. Penalty-ul a fost transformat de Sergiu Arnăutu, astfel că tabela de marcaj indica 2-0 pentru Luceafărul, cu toate că orădenii evoluau în inferioritate numerică. În ciuda faptului că gazdele au rămas în continuare mai periculoase, cei care au marcat au fost oaspeții. După o greșeală a lui Feher, care a pierdut mingea la 20 de metri de propria poartă, Buduroi a recuperat și a șutat excelent, lângă bara din dreapta a porții apărarate de Eduard Pap, reducând din diferență (2-1). Soarta jocului s-a decis în prelungirile primei reprize (45+1), atunci când, după o centrare în careu a lui Constantin Roșu, portarul oaspeților a scăpat balonul în picioarele lui Arnăutu, iar în disperare de cauză l-a busculat pe acesta. Arbitrul de centru a indicat lovitură de pedeapsă și, în mod eronat, eliminarea fundașului Cristian Dima, cu toate că Sendo Kololo comisese infracțiunea. Penalty-ul este transformat de Constantin Roșu și scorul devenea 3-1.

Au conservat rezultatul după pauză

În repriza secundă, la adăpostul diferenței de două goluri, Luceafărul s-a limitat la a conserva rezultattul, prestând un joc de posesie. Bihorenii au mai fost periculoși în două rânduri, prin Arnăutu, al cărui șut puternic de la 20 de metri a fost respins de portarul reșițenilor și prin Păcurar, care din unghi a testat vigilența lui Kololo. Oaspeții ar fi putut reduce din diferență în minutul 81, prin Selishta, și în minutul 88, prin Skaparas, dar de fiecare dată Pap și-a făcut datoria. Așadar, un rezultat conform așteptărilor, care menține Luceafărul pe locul al 11-lea. În etapa următoare, bihorenii vor evolua în deplasare cu CS Mioveni.