Sala festivă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” a fost plină ieri, la premierea concursului „Un măr pe zi, o viaţă mai sănătoasă”. Competiția s-a adresat elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani din tot județul și a avut ca scop încurajarea consumului de fructe și legume proaspete.

În jur de 400 de copii din toate școlile din Bihor au participat la a IV-a ediție a concursului „Un măr pe zi, o viaţă mai sănătoasă”. Cei mai buni dintre ei, 60, au fost premiați ieri la Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Oradea. La prezidiu au stat inspectorii Elena Moțoc-Chivari și Luminița Citrea, adjuncta Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor – Codruța Maria Bogdan și Florina Bențe, din partea Consiliul Județean Bihor.

„Startul concursului s-a dat la începutul lunii ianuarie. Cred că este foarte bine să promovăm consumul de fructe proaspete și un stil de viață sănătos. Elevii s-au implicat și au realizat desene și afișe foarte frumoase”, a spus inspectoarea Elena Moțoc-Chivari, care s-a ocupat de competiție alături de Luminița Citrea. Adjuncta IȘJ Bihor, Codruța Bogdan, a spus că „a fi sănătos este cea mai mare bogăție a omului”, iar inspectorul școlar pentru Biologie a vorbit despre beneficiile consumului de fructe proaspete.

„Au fost în jur de 400 de elevi implicați în acest concurs. 60 dintre ei au fost premiați. A fost concurență mare, numai în Oradea au fost 15 echipaje. Aici se reflectă importanța consumului de fructe”, a spus, printre altele, Luminița Citrea. Elevii care au câștigat au primit câte un atlas botanic și un exemplar din cartea „Mărul – cultivare și rețete culinare”. Pentru acest concurs, judeţul a fost împărţit în zece zone, fiecare cu câte un profesor responsabil. Întrecerea s-a desfășurat pe două secțiuni, realizarea unui desen sau afiș și a unei machete care să evidențieze importanța fructelor și legumelor pentru asigurarea unui trai sănătos. Competiția a fost organizată de IȘJ Bihor și Consiliul Județean Bihor.