Dintre cei trei tenismeni din Bihor calificaţi în fazele superioare ale Campionatelor Naţionale de Iarnă de la Bucureşti (Simina Bodea, Ionuţ Urda, de la Clubul Sportiv „Voinţa" Oradea, şi Florin Băloiu, de la Frontiera Oradea), Ionuţ Urda a reuşit performanţa de intra în „careul de aşi" la categoria 16 ani băieţi.


Orădeanul, favoritul numărul doi pe tabloul principal, a trecut în primul tur de Darius Vermeşan, de la CS Tennis Elp Bistriţa, cu 6-0, 6-4, iar în optimi, cu 6-2, 6-2, de Alexandru Bălin, de la AS CS Dafora Mediaş. În sferturi, după un meci foarte strâns, l-a învins cu 7-6(5), 4-6, 6-4 pe Iustin Baciu, de la CS Tenis Star Piatra Neamţ. Adversarul din semifinală, piteşteanul Florin Boboc, a reuşit să-şi valorifice plusul de experienţă şi să câştige cu 6-2, 6-2, acesta devenind de fapt campion naţional, după finala adjudecată cu scorul de 6-4, 6-3 în faţa favoritului numărul unu, Ştefan Vinţi, de la AS CS Dafora Mediaş.

La categoria 16 ani fete, Simina Bodea, favorita numărul 7, a trecut în primul tur de Maria Corello de la TC Enache Bucureşti cu 6-4, 1-6, 6-3, iar în turul al doilea a învins cu scorul de 6-3, 6-3 o altă bucureşteancă, Gabriela Duca de la AS Tenis AB.CE. Ea a fost oprită din drumul spre un loc în semifinale de Simona Ionescu, de la CSS Mircea Eliade Bucureşti, nimeni alta decât ocupanta locului doi în clasamentul european din 2009 a categoriei 16 ani fete, în faţa căreia a pierdut cu 6-1, 6-1.

La categoria 14 ani băieţi, Florin Băloiu de la Frontiera Oradea, cap de serie numărul trei, a reuşit să acceadă în sferturi după ce l-a învins în turul inaugural pe tabloul principal pe Petru Isan, de la Winners Braşov, cu 3-6, 6-2, 6-2, în optimile de finală trecând cu acelaşi scor, 3-6, 6-2, 6-2, de Dragoş Madaras, de la SCM Deva. S-a oprit în sferturi, fiind învins de Bogdan Apostol, de la Coreco Iaşi, cu 1-6, 6-1, 6-3.

Oradea a avut o foarte bună reprezentare în fazele superioare ale Campionatelor Naţionale de Iarnă din 2010, fapt ce conferă oraşului de pe Crişul Repede un loc aparte pe harta tenisului românesc.