După ce în ultimele zile presa spaniolă a notat tot mai des că Barcelona este interesată de achiziţionarea lui Chivu, "El Mundo Deportivo" a scris, în ediţia de ieri, că pe lista catalanilor a apărut un nou nume, uruguayanul Martin Caceres, de la Recreativo Huelva, jucător care este deţinut în coproprietate de Villarreal şi de agentul său.
"Ideea iniţială a staff-ului tehnic de la Barcelona este achiziţionarea a doi fundaşi centrali, mai ales după ce s-a confirmat că, din cauza unei accidentări, Gabi Milito va fi indisponibil până în 2009. Unul dintre numele care plac cel mai mult este cel al lui Martin Caceres. Jucătorul de 21 de ani a avut un sezon foarte bun la modesta echipă andaluză, la care a fost împrumutat de Villarreal. Calităţile lui i-au convins pe tehnicienii azulgrana, mai ales că este un fundaş polivalent", scrie sursa citată.
Publicaţia catalană notează că românul Cristian Chivu (foto) este "permanent pe listă". "Antrenorul Josep Guardiola ştie că jocul ofensiv începe tocmai de la a asigura o bună ieşire a balonului din propriul careu. Astfel că s-a făcut din nou auzit numele unui fundaş central de renumele şi prestigiul românului Cristian Chivu, un clasic pe listele de achiziţii în fiecare sezon. În urmă cu un an a semnat cu Inter Milano, dar ar fi o operaţiune costisitoare pentru că vara trecută s-au plătit pentru el 15 milioane de euro. Chivu este portretul-robot al fundaşului la care degajarea balonului este doar o ultimă soluţie", scrie El Mundo Deportivo.
Chivu a fost dorit de FC Barcelona în repetate rânduri, însă în vara anului 2007 el s-a transferat de la AS Roma la Inter Milano, formaţie cu care a devenit în acest sezon campion al Italiei. Cristian Chivu a respins recent informaţiile privind un posibil transfer al său în această vară: "Sunt al clubului Inter şi sunt foarte fericit şi mândru să fac parte din această echipă magnifică".