Piaţa conservelor din carne se va situa în acest an la aproape 180 milioane lei (50,7 milioane euro), în creştere cu 10% faţă de nivelul de anul trecut, la un avans al producţiei de pînă la 35%, potrivit reprezentanţilor firmelor din domeniu. Potrivit datelor Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (Romalimenta), producţia de conserve din carne s-a ridicat în 2005 la circa 23.000 de tone, cu o valoare estimată de 161,9 milioane lei (44,6 milioane euro). Pentru 2006, creşterea valorică a pieţei este estimată la circa 10%. În topul vânzărilor de pe piaţa conservelor se află conservele din carne de porc, cu o valoare a vânzărilor reprezentând 34,8% din total, în intervalul mai 2005 - mai 2006, urmate de conservele mixte, cu un procent de 32,8% din total, în acelaşi interval, şi cele de vită - 20,5%. Conform studiilor, românii preferă să cumpere conservele din magazinele alimentare de dimensiuni mici, unde au fost realizate, în perioada mai 2005 - mai 2006, peste 50% din totalul vânzărilor. Supermarket-urile câştigă însă teren, în aceste locaţii concentrându-se, în acelaşi interval, 16,4% din vânzări, în creştere cu 5,2 puncte procentuale faţă de perioada mai 2004 - aprilie 2005.